Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Περπάτημα εναντίον παχυσαρκίας

                       Περπάτημα εναντίον παχυσαρκίας

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως για να δουν θεαματικές αλλαγές στο σώμα τους και να χάσουν τα περιττά κιλά που κουβαλούν, πρέπει να μπουν σε αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας και να «χτυπάνε» δίωρα στο γυμναστήριο επί καθημερινής βάσης.
Δεν έχουν απόλυτο άδικο, η σωστή διατροφή και η συχνή άσκηση είναι τα βασικά κλειδιά για την επίτευξη αυτού του στόχου, τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά μερικές φορές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το συχνό και έντονο περπάτημα είναι ότι χρειαζόμαστε.
Το σωματικό βάρος ενός ατόμου είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού γενετικών στοιχείων και τρόπου ζωής. Πολλές φορές όμως, ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τα γονίδια που συνδέονται με το βάρος μας. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλε μια μελέτη του Harvard School of Public Health, η οποία και υποστηρίζει πως αν περπατάμε με έντονο ρυθμό για μία ώρα κάθε μέρα, τα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία μειώνονται κατά 50%.
Αντίθετα, το να κάνουμε κάτι χωρίς να κινούμαστε, όπως να βλέπουμε τηλεόραση για ώρες, ευθύνεται για την ενδυνάμωση των συγκεκριμένων γονιδίων –και φυσικά για την αύξηση του βάρους μας.
Οι επιστήμονες είπαν πως αυτά τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για τους ανθρώπους που δεν έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με καλύτερα γονίδια (όσον αφορά το βάρος του σώματός τους και τον μεταβολισμό τους), καθώς τα γονίδια παχυσαρκίας που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους μπορούν να αλλάξουν βάσει του τρόπου ζωής τους.
Γι' αυτό, αφήστε το αμάξι παρκαρισμένο στο σπίτι, φορέστε τα πιο άνετα παπούτσια σας και προτιμήστε το περπάτημα για όλες τις καθημερινές δουλειές σας. Η αλλαγή στην υγεία, και ως εκ τούτου στο σώμα σας, θα κάνει την ζωή σας πιο ποιοτική και σίγουρα πιο ευχάριστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου