Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Football League πρωτάθλημα 22η αγωνιστική

       Εντός οι πρωτοπόροι, μεγάλο ματς στην Κατερίνη

Η 22η αγωνιστική της Football League περιλαμβάνει ντέρμπι σε Καλλιθέα και Κατερίνη.
Με μία ακόμα εμβόλιμη αγωνιστική (22η) συνεχίζεται την Τετάρτη (28/03) το πρωτάθλημα της Football League και, ευτυχώς, για το… προφίλ της αυτή τη φορά οκτώ ματς περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Φυσικά, τα βλέμματα στρέφονται στο Ελ Πάσο (16:30, OTE TV) και στην Κατερίνη (19:00, OTE TV), εκεί όπου θα γίνουν τα ματς Καλλιθέα – Παναχαϊκή και Πιερικός – ΑΕΛ αντίστοιχα.
Την αυλαία θα ανοίξει στις 14:45 ο Πλατανιάς Χανίων. Οι Κρητικοί αγνοούν το τρίποντο εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και θα υποδεχτούν τον Αγροτικό Αστέρα, με τον υπηρεσιακό Τάκη Τσακαλίδη στον πάγκο και τον νέο προπονητή, Γιάννη Χατζηνικολάου στην εξέδρα. Οι γηπεδούχοι δεν θέλουν να χάσουν άλλο έδαφος από την πρώτη δυάδα, ενώ οι Θεσσαλονικείς καλούνται να πάρουν αποτέλεσμα για να ξεκολλήσουν από την τελευταία τριάδα.
Εύκολο - θεωρητικά - έργο θα έχουν οι πρωτοπόροι Βέροια, Πανθρακικός. Η «Βασίλισσα του Βορρά» θα φιλοξενήσει (16:00) την ομάδα Νέων του Εθνικού Αστέρα, με τους φιλοξενούμενους να αναχωρούν για την πρωτεύουσα της Ημαθίας με μόλις 12 ποδοσφαιριστές. Σημειώνεται ότι η Βέροια έχει να αγωνιστεί από τις 18 Μαρτίου...
Στην Κομονητή (16:00) οι Ακρίτες θα υποδεχτούν τον Θρασύβουλο. Οι «πράσινοι» μετά τη βαριά (3-0) ήττα από την Καλλιθέα θα κυνηγήσουν πάση θυσία το τρίποντο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετρούν ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων και θα παίξουν χωρίς άγχος.
Την 4η διαδοχική του νίκη θα επιδιώξει ο Πανσερραϊκός στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (16:00). Τα «λιοντάρια» εάν επικρατήσουν θα εδραιωθούν στην 6άδα, με την ομάδα της Πέλλας να κυνηγά το θετικό αποτέλεσμα για να καλύψει το έδαφος από τις εντός έδρας απώλειες.
Η ΑΕΛ Καλλονής τις τελευταίες αγωνιστικές χάνει πόντους στο γήπεδό της και επικρατεί άνετα εκτός έδρας. Φυσικά, δεν θέλει νέο... πισωγύρισμα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό (16:00), προκειμένου να μείνει ζωντανή στο κυνήγι των play off. Η ομάδα της Άμφισσας είναι αήττητη με τον Πέτρο Μίχο στον πάγκο και ψάχνει παντού βαθμούς - χρυσάφι για την παραμονή.
Με νέο προπονητή στον πάγκο του, τον Παναγιώτη Τζαναβάρα θα υποδεχτεί ο Βύζας Μεγάρων την Αναγέννηση Επανομής (16:00). Οι «κιτρινόμαυροι» μετά τη νίκη (1-0) απέναντι στην ΑΕΛ και το τρίποντο στ χαρτιά (3-0 α.α.) απέναντι στον Εθνικό Αστέρα έχουν αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Φυσικά, θέλουν να συνδυάσουν το ντεμπούτο του Τζαναβάρα με νέο θετικό αποτέλεσμα, την ίδια στιγμή που η Επανομή έχει στόχο το 3ο διπλό στο πρωτάθλημα για να μην μπει και αυτή σε περιπέτειες.
Στις 16:30 (ΟΤΕ TV) η ομάδα - έκπληξη των τελευταίων αγωνιστικών, Καλλιθέα θα κοντραριστεί με την Παναχαϊκή. Η αθηναϊκή ομάδα έπειτα από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι σε Πλατανιά και Πανθρακικό θέλει να διευρύνει το σερί και να κάνει νέο άλμα για την άνοδο. Οι φιλοξενούμενοι του Βασίλη Βούζα αγνοούν το τρίποντο εδώ και τρεις αγωνιστικές, οπότε καλούνται να πάρουν το «διπλό» για να μην απομακρυνθούν από τις θέσεις των play off.
Έπειτα από 12 χρόνια (06/02/00) θα κοντραριστούν στην Κατερίνη ο Πιερικός και η ΑΕΛ (19:00 ΟΤΕ TV). Η ομάδα της Κατερίνης έπειτα από έξι διαδοχικά τρίποντα αναδείχτηκε ισόπαλη (0-0) στην έδρα της Παναχαϊκής, όμως παραμένει κοντά στο όνειρο της απευθείας ανόδου. Οι οπαδοί αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» για να την ωθήσουν σε ένα ακόμα τρίποντο, με τους Θεσσαλούς να νιώθουν μεγάλη πίεση για τη νίκη.
Η ΑΕΛ απέχει πέντε πόντους από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό και με τον Μιχάλη Ζιώγα να κάνει το ντεμπούτο του, θέλουν το νέο ξεκίνημα. Εξάλλου, μία νίκη στα 10 τελευταία ματς είναι απολογισμός επιεικά... απογοητευτικός.
Ο αγώνας Διαγόρας - Ηρακλής Ψαχνών δεν διεξάγεται λόγω ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου