Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Nέα κέντρα υποδοχής μεταναστών

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ετοιμάζονται και νέα κέντρα υποδοχής μεταναστών

"Θα τονωθεί η τοπική οικονομία και θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο με τα κέντρα υποδοχής"



Ως την πιο γρήγορη και την πιο άμεση λύση η οποία δεν επηρεάζει την τοπική κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το παλιό στρατόπεδο στη Νεάπολη Κοζάνης, στο οποίο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τη δήμαρχο Βοΐου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι θα τονωθεί η τοπική οικονομία, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός ανέφερε
πως προετοιμάζονται ανάλογα κέντρα υποδοχής σε όλες τις περιφέρειες, τα οποία θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για τον επαναπατρισμό στη χώρα τους.

Μιλώντας νωρίτερα την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου είπε ότι ο χώρος συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Κοζάνη θα είναι αυστηρά φυλασσόμενος με ευθύνη της Αστυνομίας, απαντώντας έτσι στις αντιδράσεις κατοίκων που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης στην περιοχή τους. Ο κ. Οικονόμου κάλεσε τους κατοίκους να επιδείξουν ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου