Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ένας παράδεισος από γυαλί σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα [εικόνες]

βιτρώ, γλυπτική, γυαλί, δημιουργίες, Καλλιτέχνης, μουσείο, Σιάτλ, φυσητό γυαλί,


Μια Νέα Εδέμ (από γυαλί) του δημιουργού Ντέιλ Τσίλουεϊ, ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του γυαλιού στον κόσμο,θα δημιουργηθεί στο Σιάτλ.Ένας χώρος 45.000 τετραγωνικών μέτρων θα γίνει το μουσείο του γυαλιού στο Σιάτλ, και θα φιλοξενήσει χιλιάδες κομμάτια από φυσητό γυαλί έργα τέχνης του καλλιτέχνη Ντέιλ Τσίλουέϊ, μια τέχνη γνωστή ως Art Glass.
Η Art Glass είναι διεθνής όρος της σύγχρονης, κυρίως καλλιτεχνικής, υαλουργίας που ως ευρύτατος όρος αγκαλιάζει μιά πολύ μεγάλη ποικιλία τεχνικών εφαρμογών, κύριο υλικό της οποίας είναι το γυαλί Περιλαμβάνει τις
πολυποίκιλες τεχνικές κατασκευής των βιτρώ την τεχνική του λειωμένου φυσητού γυαλιού, την τεχνική του σκαλίσματος και της χαρακτικής, του ανάγλυφου και της αμμοβολής και φυσικά την ιδιότυπη γλυπτική με γυαλί ή συνθέσεις αυτού.
Οπιο γνωστός σύγχρονος καλλιτέχνης γυαλιού είναι ο Αμερικανός Ντέιλ Τσίλουέϊ, ο οποίος χρησιμοποιεί μερικούς από τους καλύτερους ειδικούς τεχνίτες για να πραγματοποιήσει τις μεγάλες και πολύχρωμες δημιουργίες του.
Το μουσείο ευελπιστεί να αποτελέσει μια «μια τεράστια τονωτική ένεση» για την Space Needle καθώς γιορτάζει την επέτειο 50 χρόνων της Παγκόσμιας Έκθεσης του Σιάτλ. Οι ντόπιοι όμως φοβούνται την απώλεια του ανοιχτού χώρου, υποστηρίζοντας ο κόσμος δεν χρειάζεται άλλο μουσείο.

Όπως και να έχει τα έργα του καλλιτέχνη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου