Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ρομαντικοί προορισμοί για όλες τις εποχές



Ρομαντικοί προορισμοί για όλες τις εποχές
Χειμώνας στην καρδιά της Ηπείρου; Άνοιξη στη χώρα των Κενταύρων; Καλοκαίρι σε ονειρικές παραλίες των Κυκλάδων; Φθινόπωρο σε μια ναυτική πολιτεία; Ένα είναι σίγουρο! Η χώρα μας είναι συναρπαστική ανεξαρτήτως εποχής! Σας προτείνουμε τέσσερις γοητευτικούς προορισμούς για κάθε εποχή του χρόνου για να ζήσετε μοναδικές στιγμές με το ταίρι σας!

Χειμώνας: Ιωάννινα


Πού: Ήπειρος 
Γιατί: Γιατί μόνο εδώ, στην καρδιά της Ηπείρου, μπορείτε να απολαύσετε ένα μελαγχολικό χειμωνιάτικο δειλινό απολαμβάνοντας την θέα της λίμνης Παμβώτιδας, της λίμνης των μύθων και των θρύλων του Αλή Πασά και της κυρά- Φροσύνης ή να περπατήσετε χέρι-χέρι στα στενά σοκάκια της καστροπολιτείας των Ιωαννίνων…  

Μικρά μυστικά για ερωτευμένους: Συνήθως γαλήνια, αλλά και ενίοτε παγωμένη, η λίμνη Παμβώτιδα θα ασκήσει πάνω σας μια μυστηριακή γοητεία! Περάστε στις όχθες της υγρά πρωινά με ομίχλη ή μελαγχολικά χειμωνιάτικα δειλινά και νοιώστε τον ρομαντισμό να σας κατακλύζει…. Για μια υπέροχη πανοραμική άποψη τόσο της λίμνης όσο και της πόλης, κατευθυνθείτε στο χωριό Λιγκιάδες, στις πλαγιές του Μιτσικελίου, απέναντι από τα Γιάννενα. Ιδανική ώρα να το επισκεφθεί κανείς είναι το ηλιοβασίλεμα, όταν ο ήλιος βάφει το τοπίο με τα πιο ζεστά του χρώματα. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεπτείτε και τα διπλανά Ζαγοροχώρια. Σαράντα έξι ξακουστοί οικισμοί απαράμιλλης ομορφιάς, λάμπουν σαν πολύτιμα πετράδια εκεί όπου η παράδοση και η φύση συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό!


Άνοιξη: Πήλιο

Πού: στη Μαγνησία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το λιμάνι του Βόλου
Γιατί: Η ξακουστή γη των Κενταύρων είναι ένα «μουσείο» φυσικής ιστορίας∙ ένας επίγειος παράδεισος, όπου οι εναλλαγές του τοπίου είναι συγκλονιστικές και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Όταν όμως η άνοιξη καταφτάνει και τις πλαγιές του βουνού στολίζουν πυκνά δάση γεμάτα από αρώματα ξύλου, ρετσινιού, θυμαριού και φασκόμηλου, το τοπίο γίνεται στ’ αλήθεια ονειρικό. Η φυσική αυτή ομορφιά σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά έχουν καθιερώσει το Πήλιο ανάμεσα στους must ρομαντικούς προορισμούς…  

Μικρά μυστικά για ερωτευμένους: Τι λέτε για μια ρομαντική βόλτα με το τρένο, τον περιβόητο «μουτζούρη» του Πηλίου το οποίο πραγματοποιεί (κυρίως τα Σαββατοκύριακα) την διαδρομή Άνω Λεχόνια-Μηλιές; Η’ μήπως προτιμάτε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας σε μια από τις πανέμορφες παραλίες του Πηλίου; Μυλοπόταμος, Άγιος Ιωάννης, Νταμούχαρη (εκεί γυρίστηκαν μάλιστα και σκηνές από την ταινία “Mamma Mia”) και Χορευτό είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες επιλογές!


Καλοκαίρι : Μήλος

Πού: Κυκλάδες
Γιατί: Κατ’ αρχάς για να απολαύσετε μαζί με το ταίρι σας τις εκπληκτικές εξωτικές παραλίες της, ογδόντα στο σύνολο! Ξεχωρίζουν το Κλέφτικο με τα τιρκουάζ νερά και το Σαρακήνικο με τα κατάλευκα βράχια που ορθώνονται καταμεσής του πελάγους δημιουργώντας ένα επιβλητικό τοπίο. Σε αυτά προσθέστε ακόμη τα ανάγλυφα σεληνιακά τοπία, τις απόκοσμες σπηλιές, τις μυστηριακές κατακόμβες, τα «κοιμισμένα» ηφαίστεια αλλά και μια πανέμορφη παραδοσιακή κυκλαδίτικη χώρα!  

Μικρά μυστικά για ερωτευμένους: Ανηφορίστε στο Κάστρο της Πλάκας την ώρα του δειλινού, όταν ο ήλιος λούζει τα λευκά σπιτάκια της Χώρας με ένα μοναδικό ρόδινο χρώμα. Δεν έχετε παρά να διαλέξετε το σημείο από το οποίο θα το απολαύσετε: από την κορυφή του Κάστρου; Καθισμένοι στα παγκάκια της Παναγίας Θαλασσίτρας; ‘Η στα παγκάκια της Παναγίας Κορφιάτισσας; Για πριβέ βουτιές σε μοναχικές παραλίες και απόκρυφες σπηλιές νοικιάστε από τον Αδάμαντα ένα από τα πολλά ιστιοπλοϊκά ή καΐκια που πραγματοποιούν το γύρο της Μήλου και σας ξεναγούν στις πιο καλά κρυμμένες γωνιές του νησιού!


Φθινόπωρο:Γαλαξίδι

Που: Φωκίδα, Στερεά Ελλάδα
Γιατί: Φανταστείτε στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας να ξεπροβάλλει μετά από μια διαδρομή ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ένα όμορφο… νησί! Χτισμένο σε μικρό κολπίσκο, το Γαλαξίδι είναι ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός που εως και τα μέσα του 19ου αιώνα αποτελούσε σημαντικό λιμάνι, με κάτοικους στην πλειοψηφία τους έμπειρους ναυτικούς, ενώ στα καρνάγια της περιοχής χτίζονταν τα περίφημα γαλαξιδιώτικα καράβια. Γραφικές γειτονιές με αρχοντικά διώροφα ή τριώροφα καπετανόσπιτα (σε κάποια μάλιστα θα θαυμάσετε τα ακρόπρωρα που κοσμούν τα μπαλκόνια!), στενά καλντερίμια, σπίτια με ολάνθιστες αυλές και ταβέρνες δίπλα στο κύμα σχηματίζουν ένα μαγικό τοπίο που θυμίζει σκηνικό ταινίας (δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εδώ έχουν γυριστεί αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες!)…  

Μικρά μυστικά για ερωτευμένους: Κάντε πιασμένοι χέρι-χέρι μια βόλτα στο δάσος που καλύπτει τη δεξιά πλευρά του κεντρικού λιμανιού –την Πέρα Πάντα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι- και θαυμάστε την μικρή πολιτεία από την απέναντι πλευρά. Καθίστε σε ένα από τα παγκάκια της γραφικής πλατείας του Χηρόλακα με τους φοίνικες και απολαύστε την θέα στη θάλασσα και τον Παρνασσό απέναντι ή απολαύστε ένα ποτήρι κρασί στην ακτή Οιάνθης, όπου είναι παρατεταγμένα τα καφέ και εστιατόρια της πόλης.

πηγή: visitgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου