Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η ελληνική, γίνεται η 12η γλώσσα του Euronews


Η ελληνική, γίνεται η 12η γλώσσα στην οποία θα εκπέμπεται το πρόγραμμα του Euronews, με τη δημιουργία ενός 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά, που θα έχει έδρα την Αθήνα.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου του
διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπη Ταγματάρχη, του Στέλιου Στεφάνου, προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, του Θέμη Θεμιστοκλέους γενικού διευθυντή του ΡΙΚ και του Michael Peters, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews, για πρώτη φορά στην ιστορία του Euronews, δημιουργείται μία τοπική μονάδα στην Αθήνα, με Έλληνες και Κύπριους δημοσιογράφους.
Πρόκειται για την ελληνική έκδοση του Euronews, για την τηλεόραση και το internet, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τους Έλληνες σε όλο τον πλανήτη.
Για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και για την επιτυχία της οποίας εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι, έκανε λόγο ο κ. Ταγματάρχης. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι με την ευόδωση του στόχου αυτού, 3,5 δισεκατομμύρια εν δυνάμει τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τι διαδραματίζεται στην πολιτική, οικονομική, πολιτιστική ζωή του τόπου μας. «Αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης είναι μία εξαιρετική προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη» πρόσθεσε ο κ. Ταγματάρχης.
Για την Ελλάδα θα είναι το πρώτο αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι που θα εκπέμπει σε 24ωρη βάση τόνισε ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι με τη συμμετοχή Ελλήνων και Κύπριων δημοσιογράφων στη συντακτική ομάδα θα δίδεται η δυνατότητα για πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη παρουσίαση των ελληνικών και κυπριακών θεμάτων.
Την έναρξη του 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά μέχρι το τέλος του έτους κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, χαιρέτισε κ. Θεμιστοκλέους, τονίζοντας την ευκαιρία να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του Euronews, ειδησεογραφικό και ενημερωτικό, με τα δρώμενα, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Κύπρου.
«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες και τους Κύπριους τηλεθεατές ένα παράθυρο χωρίς προηγούμενο στην ενημέρωση επί των διεθνών θεμάτων υπό ευρωπαϊκή ματιά», δήλωσε ο κ. Peters.
Υπογράμμισε επίσης, ότι στο εξής η Ελλάδα θα έχει καλύτερη, σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα ειδησεογραφική κάλυψη από το Euronews.
Τα εγκαίνια του νέου 24ωρου ειδησεογραφικό καναλιού αναμένεται να γίνουν τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ περισσότεροι από 30 επαγγελματίες των ΜΜΕ θα προσληφθούν από το Euronews. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο Michael Peters, αναμένεται άμεσα η σχετική δημοσίευση για τις θέσεις εργασίας και τα προσόντα που απαιτούνται, στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Η ελληνική έκδοση θα είναι η πρώτη στην ιστορία του Euronews, που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη χώρα της ομιλούμενης γλώσσας.
Το Euronews είναι το πρώτο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι στην Ευρώπη και καλύπτει την παγκόσμια επικαιρότητα σε συνεχή ροή, σε όλο τον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 1993 στη Λυών της Γαλλίας, διατίθεται σε 350 εκατομμύρια νοικοκυριά, σε 155 χώρες και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου