Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Οι «καυτές πατάτες» στα χέρια των νέων υπουργών


Ποιες οι εκκρεμότητες και τα επείγοντα προβλήματα που χρήζουν λύσεων
Οι «καυτές πατάτες» στα χέρια των νέων υπουργών

 
Εκκρεμότητες, επείγοντα προβλήματα και κρίσιμα διλήμματα - όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και για την... ηρεμία του κυβερνητικού σκάφους που πηδαλιουχεί ο Αντώνης Σαμαράς με την έγκριση του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη - έχουν να διαχειριστούν από αύριο κιόλας οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης.

Το κραχ στην Υγεία μοιάζει να μην έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Ασθενείς χωρίς φάρμακα, νοσοκομεία χωρίς υλικά και ασφαλιστικά ταμεία χωρίς χρήματα συνιστούν ένα εφιαλτικό σκηνικό, που δεν θέτει απλώς πιεστικές προτεραιότητες στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά την ανάγκης εκκίνησης ενός σχεδίου ολικής επαναφοράς στην πρόνοια και την περίθαλψη.

Στην Παιδεία αντίθετα ως τώρα μοιάζει να έγιναν όλα και τίποτα. Δεν είναι πολύ μακριά οι ημέρες των μεγάλων λόγων για τις αλλαγές που θα έφερνε η σύγκλιση των δύο τότε μεγάλων κομμάτων και η ψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά ο νόμος παραμένει εν πολλοίς ανεφάρμοστος ως σήμερα, τα νέα αναλυτικά προγράμματα δεν εφαρμόστηκαν τελικά στη δευτεροβάθμια και το εξεταστικό παραμένει ακόμη ζητούμενο. Την ίδια ώρα τα όποια συσσίτια στα σχολεία στηρίζονται περισσότερο στην πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και γονέων.

Αλλά και στο Περιβάλλον παραμένει άλυτος ο γρίφος της ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία της φύσης και το ζητούμενο της ανάπτυξης. Αντίστοιχα διλήμματα ταλανίζουν τους τομείς των Υποδομών και της Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου