Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη


undefined Την Κυριακή 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οι εργασίες του 30ου Παγκοσμίου Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση, που διοργανώνουν η Ελληνική Ενωση για τη Μουσική Εκπαίδευση και η ISME (International Society for Music Education). Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου.
Για τους σκοπούς του συνεδρίου αναμένεται να
παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη συνολικά 2500 μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί, από 70 χώρες. Ανάμεσά τους μουσικοί από την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Ν. Αφρική, την Τουρκία, τη Σουηδία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία, τη Ναμίμπια, τη Ρωσία, την Ισλανδία και την Ελλάδα.
Μετά από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, 16 μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και πολλές ακόμη χώρες θα δώσουν συναυλίες στο Πάρκο Μουσικής, από τις 15 έως και τις 17 Ιουλίου. Την Τετάρτη 18 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί η «Ελληνική Βραδιά», στο πλαίσιο της οποίας θα αναδειχθεί η ποικιλομορφία της εγχώριας μουσικής δημιουργίας. Από τις 19.00 έως τις 21.00, θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος, αποκλειστικά για τους συνέδρους, εντός του Μεγάρου Μουσικής, με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, της Μαρίζας Κωχ και του μουσικού σχήματος «Πλάζα». Στις 21:00 η Μπάντα δρόμου «Κρουστόφωνο» θα οδηγήσει τους συνέδρους στο Πάρκο Μουσικής, σε μία ανοιχτή συναυλία για το κοινό.
Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Οι συναυλίες θα διαρκούν από τις 21:00 έως τις 24:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου