Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι πιο γνωστές φράσεις του Άλμπερτ Αϊνστάιν


«Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση»

Ο διάσημος φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν χρειάζεται συστάσεις. Με τις θεωρίες που ανέπτυξε, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία της παγκόσμιας διανόησης.

Πέρα όμως από την επιστημονική παρακαταθήκη που άφησε, ο Αϊνστάιν είναι διάσημος και για διάφορες φράσεις που είτε έγραψε, είτε είπε.

Διαβάστε ορισμένες από τις γνωστότερες φράσεις του κορυφαίου επιστήμονα του 20ου αιώνα…

- Οι άνθρωποι σαν και εμάς που πιστεύουν στη φυσική, γνωρίζουν ότι η διαφορά μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος είναι μόνο μια πεισματικά επίμονη ψευδαίσθηση.

- Ο άκριτος σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας.

- Ένα αυταρχικό σύστημα καταναγκασμού, κατά τη γνώμη μου, σύντομα εκφυλίζεται. Ενισχύεται, έλκοντας ανθρώπους χαλαρής ηθικής, και πιστεύω ότι είναι αμετάβλητος κανόνας πως τους ευφυείς τυράννους διαδέχονται αχρείοι.

- Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα.

- Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση.

- Θέλω να μάθω πώς ο θεός δημιούργησε τον κόσμο αυτό. Δεν ενδιαφέρομαι για εκείνο ή το άλλο φαινόμενο, υπό την οπτική αυτού ή του άλλου δεδομένου. Θέλω να μάθω Τις σκέψεις του, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

- Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος είναι τόσο ικανοποιημένος με το παρόν, για να νοιάζεται και πολύ για το μέλλον.

- Δεν γνωρίζω με τι όπλα θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά μπορώ να σας πω τι θα χρησιμοποιήσουν στον τέταρτο: πέτρες!

- Η απελευθέρωση της ενέργειας του ατόμου άλλαξε τα πάντα, εκτός από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και έτσι, εμείς βαδίζουμε σε μια καταστροφή δίχως προηγούμενο.

- Ο θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν.

- Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο για να κατανοηθεί, είναι η φορολογία εισοδήματος.

- Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και δεν είμαι ακόμη εντελώς σίγουρος για το σύμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου