Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πρωταθλητή του Κολλεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ στο βόλεϊ φέρνει η Νίκη Αιγινίου!


Στο Αιγίνιο ο Σπένσερ Μακλάχλιν
Στο Αιγίνιο ο Σπένσερ Μακλάχλιν
  • Σε… αμερικανική βοήθεια στα στηριχθεί φέτος η Νίκη Αιγινίου στην προσπάθειά της να παραμείνει στην Α1 καθώς η διοίκηση των νεοφώτιστων απέκτησε τον 24χρονο αμερικανό ακραίο Σπένσερ Μακλάχλιν ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες.
  • Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Νίκη Αιγινίου, καθώς έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης και του Θανάση Στράντζαλη, οι νεοφώτιστοι ήρθαν σε συμφωνία με τον Σπένσερ Μακλάχλιν.
  • Ο Σπένσερ Μακλάχλιν είναι 24 ετών, έχει ύψος 2.00 και την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στην κολεγιακή ομάδα του Στάνφορντ. Μάλιστα το 2010 πανηγύρισε την κατάκτηση του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA), ενώ ο ίδιος είναι πλέον ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του κολεγίου με 1288 πόντους.
  • Ο Μακλάχλιν είναι γεννημένος στις 23 Ιουνίου του 1988 στην Χονολουλού (όπως και ο Κλέϊτον Στάνλεϊ), έχει συμμετάσχει σε όλες τις μικρές εθνικές των Ηνωμένων Πολιτειών έχοντας όνειρο να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Έτσι λοιπόν η πρόταση από την ομάδα της Πιερίας του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει για πρώτη φορά εκτός Αμερικής τις δυνατότητες που έχει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του και παράλληλα να τον κάνει υπερήφανο στην άκρως αθλητική οικογένεια του.
  • Μια οικογένεια που έχει παράδοση στον αθλητισμό μιας και όλοι τους έχουν να επιδείξουν αξιοπρόσεκτα πράγματα… 
  • Ο πατέρας του, Κρις, διετέλεσε αθλητής του βόλεϊ και αργότερα πετυχημένος προπονητής τόσο στο βόλεϊ, όσο και στο μπάσκετ (όπου μεταξύ άλλων ήταν ο προπονητής του Μπαράκ Ομπάμα στην ομάδα του Λυκείου). 
  • Η μητέρα του, Μπεθ, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών των ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ενώ ο αδερφός του Πάρκερ είναι επαγγελματίας αθλητής του γκολφ…
 

  • Με την απόκτηση του Μαυροβούνιου Μπάμποβιτς και το deal με τον Μακλάχλιν το ρόστερ του Αιγινίου συμπληρώνετε με πολύ προσοχή και μεράκι, αφού τα χρήματα είναι λίγα και δεν περισσεύουν για… άστοχες επιλογές.
  • Σχολιάζοντας την μεταγραφή του Αμερικανού ακραίου στην ομάδα ο πρόεδρος του Αιγινίου Νίκος Αυλίδης μιλώντας στα Σπορ του Βορρά υπογράμμισε «Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα μεταγραφικές μας κινήσεις. Με το μπάτζετ που έχουμε στη διάθεση μας να είναι συγκεκριμένο, σε συνεργασία με τον προπονητή μας Θανάση Στράντζαλη, πιστεύω ότι έχουμε κάνει προσεκτικές κινήσεις, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε εντάξει σ’ αυτά που έχουμε υποσχεθεί. Είχαμε ως προτεραιότητα να κρατήσουμε τον Ελληνικό κορμό της ομάδας, κάτι που έχουμε πετύχει κι απομένουν δύο, τρεις ακόμη κινήσεις για να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας».
Πηγή: greekvolley.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου