Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Αγροτικός συνεταιρισμός με χρέη 31,3 εκατ. ευρώ



Πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 31,3 εκατ. ευρώ, που είχαν συσσωρευτεί από το 1987. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το μέγεθος των οφειλών, καθώς πρόκειται για συνεταιρισμό που καλύπτει μια μικρή αγροτική περιοχή του νομού Πιερίας.
Ο 53χρονος, που διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού Πιερίας και σήμερα παραμένει στη διοίκησή του, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, συνελήφθη ύστερα από σχετικό έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ. Σύμφωνα με αυτό, ο συνεταιρισμός είχε δημιουργήσει από τις 31 Δεκεμβρίου 1987 και έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου χρέη που ανέρχονται στο ποσό των 31.309.430,81 ευρώ.
Χθες το μεσημέρι, ο 53χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κατερίνης, για να παραπεμφθεί στη συνέχεια στο αυτόφωρο, όπως

γίνεται με όλες τις υποθέσεις χρεών προς το Δημόσιο.
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κορινού Πιερίας ακολούθησε τον ίδιο δρόμο που πήραν το προηγούμενο διάστημα άλλοι τρεις πρόεδροι, οι οποίοι όμως ήταν επικεφαλής ενώσεων συνεταιρισμών στη Βόρεια Ελλάδα -και μάλιστα για ποσά πολύ μικρότερα σε σύγκριση με τα 31 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στη δικαιοσύνη οδηγήθηκαν παράγοντες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς (τρεις διαδοχικές φορές, με την αυτόφωρη διαδικασία), ενώ έχουν επίσης συλληφθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και ο ομόλογός του της Αγροτοένωσης Σερρών.
Οι συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο είναι αυξημένες, ωστόσο αυτό που παρατηρείται είναι ότι, ακόμη κι αν καταδικαστούν εκείνοι που οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, δεν κινείται κάποια διαδικασία διασφάλισης των ποσών που οφείλονται, αφού η πλειοψηφία των οφειλετών δεν έχει περιουσία. Από την άλλη, οι περισσότεροι αμφισβητούν το ύψος των χρεών, επισημαίνοντας πως έχουν φτάσει σε τέτοια μεγέθη λόγω των προστίμων και των συνεχών προσαυξήσεων στις αρχικές οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου