Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο σύστημα στην Εφορία για τις αποδείξεις


Στο κυνήγι των αποδείξεων φαίνεται πως θα επιδοθούν και πάλι οι Έλληνες, σύμφωνα με νέο σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, στο νέο σύστημα θα εκπίπτουν, σε ποσοστό 100% από το εισόδημα των φορολογουμένων, οι αποδείξεις από ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και από κάποιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Στόχος του υπουργείου να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή.
 Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή αν η τρικομματική κυβέρνηση καταλήξει σε κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το «Έθνος», οι αποδείξεις που θα εκπίπτουν 100% θα προέρχονται από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων που η εφορία θεωρεί ότι φοροδιαφεύγουν.


Ο φορολογούμενος θα μπορεί να αφαιρεί τις δαπάνες και
να μειώνει το τελικό εισόδημα για το οποίο θα φορολογείται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο 100% θα εκπίπτουν αποδείξεις από διάφορες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών όπως
υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτήρια, αισθητικοί, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.α.

Επιπλέον, θα εκπίπτουν οι αποδείξεις από
εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, αλλά θα εξακολουθούν να μην ισχύουν οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Τέλος, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει
πλαφόν στο ύψος των αποδείξεων που θα μπορεί να δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος και που θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου