Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Οι νέες τάσεις της μόδας Οι προτάσεις των σχεδιαστών για φθινόπωρο και χειμώνα



Είναι εντυπωσιακό με πόσο μεγάλη ταχύτητα αλλάζει η μόδα. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες σεζόν που γίνονταν συζήτηση για την γοητεία των τονισμένων ώμων...

Στην αναζήτηση για τις τάσεις της μόδας για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2012-13, συζήτηση γίνεται για την επιρροή που ασκεί η Ανατολή στη μόδα της Δύσης και πώς το military look κερδίζει τις καρδιές των απανταχού fashionistas που συνήθως προτιμούν πιο θηλυκές και φινετσάτες τάσεις.


Πολλές οι τάσεις για τη φετινή σεζόν και αυτό είναι εξαιρετικά καλό νέο καθώς κάθε γυναίκα που σέβεται τον στιλιστικό εαυτό της, θα μπορέσει να βρει κάτι που να της ταιριάζει. Από σεξι παντελόνια με στενό τελείωμα, gothic εμφανίσεις και φαρδιά πλεκτά, μέχρι ρομαντικά floral ή oriental prints και βολάν.


Όλες οι τάσεις της φετινής σεζόν είναι ενδιαφέρουσες και μπορούμε να πειραματιστούμε μαζί τους με τον πιο τολμηρό τρόπο αν θέλουμε να ξεχωρίζουμε, ή να τις χρησιμοποιήσουμε με φειδώ αν θέλουμε να είμαστε στη μόδα χωρίς ρίσκο.


Εμπριμέ κοστούμια




Τα prints είναι παντού! Και κρίνοντας από τις συλλογές των Prada, Miu Miu, Stella McCartney και άλλων σχεδιαστών, όσο περισσότερα εμπριμέ τόσο καλύτερα.


Μια ολοκαίνουργια τάση για την σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2012-13 είναι τα εμπριμέ κοστούμια, κοστούμια καλυμμένα από πάνω μέχρι κάτω με μεγάλα, φωτεινά, εμπριμέ που τραβούν την προσοχή.


Φορέστε τα είτε με μονόχρωμα αξεσουάρ για να δημιουργήσετε ισορροπία στην εμφάνισή σας, είτε συνδυάζοντάς τα με άλλα εμπριμέ για να δημιουργήσετε αντιθέσεις.


Oriental




Η μόδα του oriental με την εκτεταμένη χρήση πολυτελών υφασμάτων και την μεγάλη προσήλωση στη λεπτομέρεια γοητεύει τις fashionistas.


Μας αρέσουν τα ασυνήθιστα χρώματα, τα ζωντανά εμπριμέ και οι γραμμές που αποπνέουν αγνότητα. Εξ’ άλλου ας μην ξεχνάμε πόσο μας γοητεύει ο ερωτισμός που αποπνέουν οι ασιάτισσες χωρίς να δείχνουν πολλά.


Military




Καμιά δεν αγαπά ούτε τον πόλεμο, ούτε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά φαίνεται ότι «βομβαρδιζόμαστε» με τόσες πολλές στρατιωτικές εικόνες καθημερινά, που επηρεάζεται και η οπτική μας ως προς την μόδα.


Αυτή η επιρροή άγγιξε και μεγάλους σχεδιαστές όπως τους Victoria Beckham και Salvatore Ferragamo που παρουσίασαν στις συλλογές τους, εμφανίσεις εμπνευσμένες από το στρατιωτικό look.


Το military look χαρακτηρίζεται από απλές γραμμές και άνετες φόρμες, όπως ακριβώς δηλαδή και τα ρούχα του στρατού, αλλά τα υφάσματα είναι πιο μαλακά και τα σχέδια προσαρμοσμένα στη γυναικεία σιλουέτα.


Gothic




Δεν αποτελεί «new entry» στις λίστες με τις τάσεις της μόδας, τη συγκεκριμένη τάση την είχαμε δει και στην περσινή σεζόν, φαίνεται όμως ότι φέτος κερδίζει περισσότερο έδαφος.


Μαύρο δέρμα και βελούδο, μακριές σιλουέτες, αντικρουόμενες λεπτομέρειες και σκοτεινό ως τρομακτικό μακιγιάζ είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του στιλ.


Δέρμα




Το δέρμα αποτελεί τάση της μόδας πάντα, γίνεται δε πιο δημοφιλές όσο ο καιρός κρυώνει. Για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2012-13, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν το δέρμα για μια σειρά από ρούχα, με το κύριο βάρος να πέφτει στα παλτό και τις φούστες και παρουσιάζουν σέξι εμφανίσεις γεμάτες στιλ.


Το total leather look είναι επίσης πολύ στη μόδα και οι επιλογές που μας δίνονται είναι απεριόριστες καθώς το δέρμα έρχεται σε διάφορα σχέδια και χρώματα, δημιουργώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.


Γούνα




Όπως το δέρμα, έτσι και η γούνα καλύπτει τα πάντα στην σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2012-13. Γούνινα παλτό, σακάκια, τσάντες και κάθε άλλο αξεσουάρ ή ρούχο που μπορεί να χρειαστούμε, μπορεί να είναι φτιαγμένο από γούνα.


Η ποικιλία είναι ατελείωτη. Ωστόσο, το παλτό είναι αυτό που κάνει τη μεγάλη εντύπωση. Διαλέξτε λοιπόν τον τύπο και το χρώμα του γούνινου παλτού σας και ξεχωρίστε ακόμα και ανάμεσα σε χιλιάδες.


Φαρδιά ρούχα




Αν είσαστε από εκείνες τις γυναίκες που μένουν προσηλωμένες στην τέλεια εφαρμογή, φέτος ήρθε η ώρα να το ξεχάσετε, γιατί η νέα τάση λέγεται «oversize».


Φαρδιά παλτό, παντελόνια, χαλαρές μπλούζες και τεράστια τζάκετ αποτελούν μερικά μόνο από τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γκαρνταρόμπα και βλέπουμε στις συλλογές των Jil Sander, Chloe, Topshop και MaxMara.


Περίεργα σχέδια




Μπορεί να υπάρχουν αρκετές γυναίκες που αγαπούν την απλότητα και το μινιμαλισμό, υπάρχουν όμως άλλες τόσες που λατρεύουν τα ρούχα με πρωτότυπα σχέδια, κοψίματα και γραμμές.


Φέτος λοιπόν, στις πασαρέλες είδαμε ρούχα ιδιαίτερα και μοναδικά. Η δημιουργία τους απαιτεί μεγάλο κόπο, κάθε λεπτό όμως που οι σχεδιαστές ξοδεύουν για τη δημιουργία τέτοιων μοναδικών κομματιών, αξίζει πραγματικά τον κόπο.


Στενά παντελόνια




Τα παντελόνια με πατζάκια που στενεύουν στο κάτω μέρος, δεν αποτελεί νέα τάση. Όλες μας έχουμε ένα-δυο τέτοια παντελόνια στη ντουλάπα μας.


Ωστόσο οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι πρέπει να τα φοράμε ακόμα περισσότερο φέτος το χειμώνα. Συνοδέψτε τα με loafers ή μπαλαρίνες για casual εμφανίσεις ή με σέξι γόβες για να δημιουργήσετε μια λαμπερή εμφάνιση.


Βολάν




Τα βολάν υπήρξαν πολύ δημοφιλή το καλοκαίρι που μας πέρασε και συνεχίζουν ακάθεκτα και τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2012-13 που ξεκινά.


Η διαφορά με τα καλοκαιρινά είναι ότι τα βολάν του χειμώνα είναι μονόχρωμα, πιο σκούρα και, φυσικά, πιο σικ. Τα είδαμε στις πασαρέλες να στολίζουν κοκτέιλ φορέματα και ταγιέρ.


Πλεκτά




Τα πλεκτά πουλόβερ, φορέματα και ζακέτες είναι ό,τι πρέπει για τον χειμώνα. Μας κρατούν ζεστές και μας δίνουν πολύ στιλ. Και με το πλεκτό να αποτελεί φέτος μια από τις πιο δυνατές τάσεις της μόδας, θα μπορέσουμε να εξοπλιστούμε με ό,τι ρούχο τραβάει η όρεξή μας σε όλα τα χρώματα, σχέδια και μήκη που μπορούμε να φανταστούμε.


Φουλ φλοράλ




Diane von Furstenberg, Suna, Erdem, McQ by Alexander McQueen είναι μερικοί μόνο από τους οίκους που επέλεξαν να ντύσουν τους πελάτες τους με εμπριμέ για τη φετινή σεζόν


Σε αντίθεση με τα φλοράλ που κυριάρχησαν το καλοκαίρι, τα καινούργια εμπριμέ είναι λιγότερο φανταχτερά. Είναι περισσότερο σοφιστικέ.


Βελούδο




Το βελούδο είναι απαλό και κάθε ρούχο φτιαγμένο από αυτό το υλικό έχει μια αυθεντική vintage αίσθηση.


Τα βελούδινα φορέματα και τα κοστούμια πλημμύρισαν τις πασαρέλες του φετινού χειμώνα και είναι πραγματικά υπέροχα καθώς μας θυμίζουν ότι η γυναίκα πρέπει να αποπνέει θηλυκότητα και ότι τα ουδέτερα, androgynous looks τελικά δεν μας ταιριάζουν.


Ρούχα – Έργα τέχνης




Τα ρούχα-έργα τέχνης είναι απίστευτα όμορφα και τα λατρεύουμε καθώς οι σχεδιαστές δεν μας κάνουν συχνά την χάρη να εμφανίζουν τέτοια κομμάτια, φέτος όμως είδαμε αρκετά στις πασαρέλες των Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta, Lanvin, Balmain και τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη που έκαναν πραγματικότητα τέτοια ονειρεμένα ρούχα.


Γάντια




Παρόλο που τα γάντια το χειμώνα δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν μόδα αλλά μάλλον ανάγκη, φέτος είδαμε τόσα πολλά γάντια στις πασαρέλες και κάθε συλλογή έχει να μας παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις, που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί τάση για τη φετινή σεζόν.


Γάντια λοιπόν για φέτος σε κάθε μήκος, υλικό και σχέδιο. Μακριά ή κοντά, δερμάτινα ή δαντελένια, κόκκινα ή πράσινα, απλά ή με περίπλοκα σχέδια, μην τα παραλείψετε για φέτος.


Καπέλα




Καπέλα για κάθε γούστο υπάρχουν στις φετινές συλλογές. Τεράστια γούνινα καπέλα, κλασικά μαλακά καπέλα, θηλυκά cloche, καουμπόικα με στιλ και σχολικά πηλίκια- όλα είναι στη διάθεσή μας για να πειραματιστούμε μαζί τους.


Πηγή:
fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου