Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι 26+1 rookies του Onewoman 2012


Σε μια δύσκολη για την παραγωγή ''ταλέντων'' χρονιά, οι scouters μας ανακάλυψαν πάνω από δυο ντουζίνες. Ώρα να αποφασίσετε σε ποιες θα κάνουμε ''κλειστό'' συμβόλαιο.

Η νέα γενιά του ελληνικού μόντελινγκ (ναι, υπάρχει ακόμη), ταλαντούχες τραγουδίστριες (σε φωνή, κορμί ή -σπανιότερα-και τα δυο), σέξι δημοσιογράφοι, το κορίτσι του Μποντ και μια
''αμφιλεγόμενη'' πρωταθλήτρια στίβου. Η φετινή γενιά rookies αποτελούν τον ορισμό του ανθισμένου μπαξέ.
Η νέα γενιά εν Ελλάδι μοντέλων
Στο Κρανίου Τόπου ελληνικό μόντελινγκ (σ.σ. τα καλά μοντέλα δεν επιστρέφουν πλέον Ελλάδα ούτε για Χριστουγεννιάτικες διακοπές) η Σιντορέλα ξεχωρίζει, διαθέτοντας ταυτόχρονα φαντασμαγορικά σωματικά προσόντα και τον απαραίτητο τσαμπουκά για να μην δίνει σημασία στα κακόβουλα σχόλια για την καταγωγή της.  

  Αν και τον πραγματικό ''ντόρο'' έκανε φέτος η έτερη συνδιαγωνιζόμενη της στο Next Top Model, Ιωάννα Ντέντη, που μετά από ένα σερί τόπλες editorial μόδας σε Αμερική και Τουρκία είναι βέβαιη ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να γυρίσει στο σουβλατζίδικο από όπου ξεκίνησε.

  Όσον αφορά το γεγονός ότι χρειάστηκε η Μαντώ Γαστεράτου (βλέπε η γνωστή Αμαζόνα της διαφήμισης) να βρεθεί στο Πρωινό Mou πριν την συμπεριλάβουμε στο Onewoman, αυτό –ας μην κρυβόμαστε- είναι καθαρά δικά μας παράλειψη.

  Ακριβώς όμως για να μην επαναλάβουμε τέτοιες ''αβλεψίες'', εντός Top 100 φιγουράρει φέτος η φετινή Σταρ Ελλάς Βασιλική Τσιρογιάννη.

  Καθώς επίσης και η ''σκάντζα'' της,  Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς Ευτυχία Λαζάρου.
Ένα ''τουρλού'' από φωνάρες και κορμάρες στην πίστα
Την ίδια ώρα που πρώην sex symbol μποτιλιάρονται πάνω στην πίστα προκειμένου να βγάλουν το ''μεροκάματο'', υπάρχουν περιπτώσεις όπως η αγγελική πλασμένη Demy που σε κάνουν να νιώθεις ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού τραγουδιού και μπορεί και θα είναι διαφορετική.
Στην ίδια κατηγορία ''ελπίζουμε για το καλύτερο'' ανήκει χωρίς αμφιβολία και η φαντασμαγορικά θηλυκή Θωμάη Απέργη, το όνομα της οποίας είναι εξίσου αξέχαστο με την φυσική της παρουσία.

  Ενώ μόνο καλά πράγματα έχουμε να πούμε και για το φετινό ''κάτι σαν comeback'' της Shaya Hansen, με ειδική μνεία στο αυθεντικά σέξι βιντεοκλίπ της.
Αν και η σούπερνοβα της χρονιάς δεν είναι άλλη από την λιλιπούτεια Κύπρια Ελευθερία Ελευθερίου που πασχίζει καθημερινά να βρει καινούργιους τρόπους να μας ''αφροδιάσει''. Είτε με την πρώτη τόπλες φωτογράφηση της στο Status, είτε με το ''σέξι καπετάνισσα'' λουκ της στο βιντεοκλίπ του Hearts Collide. 

  Τέλος, ήρθε ώρα να διορθώσουμε την αδικία της μη συμμετοχής στο Onewoman 2011 της Ελισάβετ Σπανού. Εκτός και αν ξέρετε πολλές ψηλόλιγνες μελαχρινές με ροκ διάθεση, κοφτερή γλώσσα και άνεση στις ''δύσκολες'' πόζες. Όπως για παράδειγμα αυτή που ακολουθεί.

  Αυτές που έβαλαν ''μπουρλότο'' σε μικρή και μεγάλη οθόνη
Μπορεί η Τόνια Σωτηροπούλου να έπαιξε στο Skyfall μόλις 15 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό είναι 15 δευτέρολεπτα περισσότερα από κάθε άλλη Ελληνίδα ηθοποιό. Όπως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πλέον κυνηγάει με αξιώσεις καριέρα στο Λονδίνο ή ότι βρέθηκε στο Βερολίνο για να δώσει ένα από τα GQ Men of the Year Awards.

  Στα εγχώρια την διαφορά έκανε η μινιατούρα Κατερίνα Γερονικολού των Βασιλιάδων, ένα κορίτσι με ήθος, μόρφωση (σ.σ. είναι δικηγόρος) και συγκλονιστικό κόμπο πρόσωπο-μάτια.

  Εξίσου συγκλονιστικό είναι το στήθος της Θεσσαλονικιάς Πηνελόπης Πλάκα του Είναι στιγμές που πολύ εύστοχα συγκρίναμε -όσον αφορά τον πάταγο που προκάλεσε στον αντρικό πληθυσμό- με την Τζένη Μπότση στα ντουζένια της.

  Κατά τα άλλα οφείλουμε μια ειδική μνεία στην -άκρως επιθυμητή ως μελαχρινή- Βάσω Λασκαράκη και τα Κλεμμένα όνειρα της, στην Μαρίνα Καλογήρου ως το καινούργιο κορίτσι του Παπακαλιάτη στο Αν και στο comeback της Σμαράγδας Καρύδης (την οποία πρόσφατα εντάξαμε και στο Hall of Femme μας) που απόδειξε πόσο πλακατζού και ''ευλύγιστη'' είναι στα πλαίσια του ρόλου της στο μιούζικαλ Chicago.

Πολύ καθωσπρέπει για το καλό τους
Η μεταγραφή της Μαρίας Σαράφογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μας ''ανάγκασε'' να την συμπεριλάβουμε στο Onewoman, παρόλο που ποτέ δεν μας έχει δείξει (σε εμάς τους άντρες) ένα ψίχουλο αγάπης. Το αν θα παραμείνει ωστόσο και του χρόνου εξαρτάται αποκλειστικά από το ποιες και πόσες φωτογραφήσεις θα κάνει φέτος.

  Κάτι που γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να συμβεί -το να την δούμε σέξι δηλαδή- στην περίπτωση της Εύας Αντωνοπούλου, μιας αντικειμενικά εντυπωσιακής γυναίκας που κατάφερε πανέξυπνα να χτίσει μια νέα καριέρα στο ΣΚΑΙ. Αλλά παρόλαυτά της δείχνουμε την εκτίμησή μας.
Λίγο πιο ''ιδιάζουσα'' είναι η περίπτωση της Μαριλένας Μπαϊραμπά, της Γιαννιώτισσας επιστημονικής συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα με τα χαρακτηριστικά Σκαρλετγιοχανσονικά χείλια, που κατάφερε να κάνει μακροβούτι επί πέντε χρόνια στο ελληνικό μόντελιγνκ χωρίς να κάνει τίποτα φωτογραφικά ''χυδαίο''. Κυρίως γιατί είναι η μοναδική που μπορεί να εξελιχθεί σε νέα Γκερέκου.

  Αντίστοιχοι ''κυριλέ πόθοι'' μας για την φετινή χρονιά είναι η ποδοσφαιρική Λίλα Κουντουριώτη του Novasports, η απολαυστική Τζένη Μελίτα του Συντέλεια, η φωτογενής και ταλαντούχα Φωτεινή Κορρέ του Mad και η ραδιοφωνική ''αμαρτία'' μας, Ράνια Κωστάκη.
Όχι ακριβώς ''κοινής αποδοχής''
Υπάρχουν γυναίκες όπως η Ζέτα ή η Δούκισσα που δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι είναι απλά πανέμορφες. Αλλά υπάρχουν και εκείνες -συνήθως πιο ενδιαφέρουσες- για τις οποίες μπορεί να κάθεσαι με τις ώρες με την παρέα σου και να προσπαθείς να τις υπερασπιστείς ή να τις καταβαραθρώσεις. Η πιο χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση φέτος δεν είναι άλλη από την Πάολα, που ''πρωτάρα'' (rookie) δεν την λες με τίποτα και για τίποτα.
Εξίσου αμφιλεγόμενη περίπτωση είναι και εκείνη της Κατερίνας Καινούργιου που -παρότι θεωρητικά- πληροί όλες τις προϋποθέσεις του λαϊκού sex symbol (ξανθιά, με γαλάζια μάτια και πολύ μεγάλο στήθος), πολύ απλά δεν είναι. 

  Όπως ακριβώς δεν είναι -μαζικά ποθητές- η Κατερίνα Τσάβαλου του MTV (παρόλο που τα έχει κάνει τα τοπλες της) και η εστεμμένη Αντωνία Καλλιμούκου του πάνελ της  Μενεγάκη την οποία κατηγορούν συνήθως ως ''άλαλου και αφάντου'' γωνία. Κάτι ακατανόητο όταν μας έχει χαρίσει φωτό όπως αυτή.

  Ενώ ας asexual έχει χαρακτηριστεί από μεγάλη μερίδα αντρών και η Μαρία Μενούνος. Παρότι παραμένει σταθερά η πιο γνωστή Ελληνίδα στο Χόλιγουντ (μετά την Τζένιφερ Άνιστον φυσικά).

  Όσον αφορά τέλος την Βούλα Παπαχρήστου, το πρόσωπο που σημάδεψε με ένα tweet της τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, οι ενστάσεις δεν αφορούν το sex appeal της (παρότι κάποιοι το απορρίπτουν και αυτό ως πολύ λαϊκό), αλλά όσον αφορά τις πολιτικές της τοποθετήσεις.

  Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία πόσες δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα θα πουλούσε οποιοδήποτε περιοδικό φιλοξενούσε την πρώτη της σέξι φωτογράφηση. Αλλά αυτό, το αν δικαιούσαι να θεωρείς σέξι κάποια με την οποία διαφωνείς εντελώς, είναι θέμα προσωπικής ηθικής και αντικείμενο ενός άλλου άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου