Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Και φέτος το χειμώνα επιλέγουμε Ελατοχώρι!



Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων στον ορεινό όγκο το Πιερίων που κατοικούσαν οι Μούσες και κατά την παράδοση ονομαζόταν «Κοιλάδα του Παλατιού». Είκοσι οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κατερίνης  με πλάτη τα Πιέρια Όρη αγναντεύει την νότια πλευρά του βουνού των θεών, τον Όλυμπο, ανατολικά και βόρεια τον κάμπο της Πιερίας, έως τα καταγάλανα παράλια του Θερμαϊκού. Ανάμεσα στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης πολύ κοντά σε τρία αστικά κέντρα τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τη Λάρισα αποτελεί όαση δροσιάς και ηρεμίας. 

Με τα πρώτα χιόνια, οι φίλοι του σκι και όχι μόνο, μπορούν να απολαύσουν τις πίστες, το σαλέ και τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο λειτούργησε το 2001, είναι το νεότερο στην Ελλάδα και φτάνει σε υψόμετρο 1912 μ. Η βάση βρίσκεται στα 1410 μ. στη θέση Παπά Χωράφι ενώ πρόσφατα έχει προστεθεί καινούριος αναβατήρας στη θέση Σαλταπίδα  στα 1974μ.
Η γραφικότητα του παλιού χωριού, το υπέροχο κλίμα, η φύση, τα ποτάμια σε απόσταση αναπνοής και οι διαδρομές στο δάσος χαρίζουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες. Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής με το αρχοντικό τους ύφος προσφέρουν μια φιλόξενη και ζεστή διαμονή, σε τιμές προσιτές και εμφανώς μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει την έλλειψη των υψηλών παροχών. Ταυτόχρονα, το Ελατοχώρι είναι γεμάτο με ταβέρνες που προσφέρουν  στους λάτρεις της καλής κουζίνας νόστιμα πιάτα από τοπικά προϊόντα, κρέατα και κρασιά και συνδυάζουν ένα περιβάλλον ζεστασιάς και παράδοσης. 
Τέλος, ο πολιτιστικός και λαογραφικός Σύλλογος του Ελατοχωρίου διοργανώνει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου μεγάλες εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα , μεταξύ άλλων  το «Κυριαλέσα» την ημέρα των Φώτων, την Αποκριά την Καθαρά Δευτέρα και το «Κάψιμο της ρόκας» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, εκδηλώσεις που μπορούν να απολαύσουν και οι επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου