Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας»,

Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Πιερία



Ως μεγάλο ρίσκο, δεδομένων των συνθηκών, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου το Επιχειρηματικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Πιερία που ξεκινά τις εργασίες του την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Με τίτλο «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας», το συνέδριο θα αποτελέσει αιτία συγκέντρωσης και προβληματισμού ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και
εκπροσώπων των φορεών και των αρχών του νομού, με στόχο να καταγραφούν προτάσεις-λύσεις που θα είναι εφικτές χωρίς ιδιαίτερους πόρους και σε ορίζοντα διετίας.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να φέρει ειδήμονες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής σε ένα κοινό τραπέζι, για την ανάδειξη του δρόμου που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Την έναρξή του θα χαιρετήσει ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, οι τέσσερις βουλευτές της Πιερίας και βουλευτές-εκπρόσωποι από άλλα κόμματα. 
Για τη διοργάνωση του το Επιμελητήριο θα έχει στο πλευρό του το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον Επιστημονικό Συντονισμό, το τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων ΑΤΕΙΘ Παραρτήματος Κατερίνης και τηνς Πιερική Αναπτυξιακή, στην Επιστημονική Υποστήριξη.
Το πρόγραμμα του αποτελείται από τέσσερις  θεματικές ενότητες και πλήθος εγνωσμένης αξίας ομιλητών. Συγκεκριμένα, οι θεματικές είναι οι εξής: «Χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες στην οικονομία της Ελλάδας-Προγραμματισμός και υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων στην Πιερία», «Οι προκλήσεις της επόμενης 10ετίας», «Τουρισμός-Πολιτισμός», «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», και τις υποενότητες αυτών.
Παρόντες μαζί με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πιερίας στη χθεσινή συνέντευξή τύπου ήταν ο Συντονιστής του Συνεδρίου Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ο καθηγητής Στρατηγικής ΟΔΕ του Πα. Μακ. Δημήτρης Σουμπενιώτης, ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Νίκος Πόδας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Logistics ΤΕΙ Πιερίας Δημήτρης Τριανταφύλλου.
Ο ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
«Πρόκειται για μια θετική προσπάθεια, με μεγάλο ρίσκο, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας περιμένουμε το βράδυ της Κυριακής κιόλας από την επιστημονική ομάδα του Συνεδρίου. Άνθρωποι με θεωρητική και πρακτική εμπειρία θα μας δώσουν την ευκαιρία να ακούσουμε σημαντικά πράγματα για πρώτη φορά.
Πιστεύω ότι μόλις έχουμε και τα πλήρη αποτελέσματα θα πρέπει όλοι μαζί να “τρέξουμε” κάποιες δράσεις υπέρ του τόπου μας. Δεν φθάνει να λέμε ότι είναι ευλογημένος και να αναφερόμαστε στις ομορφιές του. Πρέπει να τον αναδείξουμε για να πετύχουμε. Είμαι αισιόδοξος για το Συνέδριο».
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι όλοι πρέπει να δώσουν το παρών στο κτίριο του Επιμελητηρίου το τριήμερο αυτό και ειδικά η επιχειρηματική κοινότητα που θα έχει πολλά να κερδίσει. Τέλος κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να αφήσουν κατά μέρος το εγώ τους και να δουλέψουν για μια συναντίληψη για την Πιερία, ώστε να σχηματιστεί μια εικόνα για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΣΟΥΜΠΕΝΙΩΤΗΣ
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σουμπενιώτης δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία των εργασιών του συνεδρίου. «Η επιτυχία όμως θα κριθεί και εκ των υστέρων από την συνέπεια και την ωριμότητα που θα έχουν οι αρχές και οι δομές του τόπου, δείχνοντας διάθεση να συνεργαστούν».
Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ
Ο Συντονιστής του Συνεδρίου σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται πάνω στην κορύφωση της κρίσης και αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνέχεια της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης. «Στόχος είναι οι ενδιαφερόμενοι για την επόμενη μέρα να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα σύνολο των προτάσεων που θα κατατεθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαπουνίδης χαρακτηρίζοντας το Επιμελητήριο ως υπόδειγμα για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την προκοπή του τόπου.
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΔΑΣ
Ως ένα μίγμα δημιουργικότητας ονόμασε τις προτάσεις που θα εξαχθούν από τη διαδικασία του συνεδρίου ο κ. Πόδας, λέγοντας ότι υπάρχει στόχευση για «προτάσεις που θα θεωρούνται εφικτές σε ορίζοντα 2ετίας και χωρίς πολλούς πόρους. Οι ομιλητές είναι σημαντικοί και δημιουργούν αυτή τη δυναμική». Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε εφτά βήματα που χρειάζεται να κάνει η Πιερία, με πρώτο τη συναντίληψη. Η φιλοδοξία είναι οι προτάσεις να προκύψουν από κοινού, χωρίς “εγώ”, με την Πιερία πάνω από όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου