Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


 
 
  Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης σύμφωνα με τις 42481 & 42483/09-11-2012 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ορίζονται για την ημέρα αυτή:

2. Ώρα 12.45΄
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την Εθνική Αντίσταση από τον κ. Σιαμάγκα Θεόδωρο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας.

3. Ώρα 13.10 ΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, τα πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης, τις πολιτικές νεολαίες και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου