Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Περισσότερες ώρες στο internet o Ελληνας απ’ ότι στην τηλεόραση




Περισσότεροι από 5,1 εκατομμύρια Έλληνες διαθέτουν σύνδεση internet, την οποία χρησιμοποιούν κατά 17,1 ώρες εβδομαδιαίως, χρόνος κατά πολύ υψηλότερος του μέσου όρου της ΕΕ που ανέρχεται στις 14,8.
Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν σε φόρουμ που διοργάνωσε η Interamerican με στόχο να αναδείξει την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην ασφαλιστική αγορά. Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ο χρόνος που διαθέτει ο Έλληνας για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων ανέρχεται εβδομαδιαίως στις 16,9 ώρες, ενώ στο Internet αφιερώνει 17,1 ώρες. Εκτιμάται ότι το 2020 οι χρήστες του internet διεθνώς θα φθάσουν τα πέντε δισεκατομμύρια, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία όλα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι smartphones.

Ο κ. Γ. Δουκίδης, καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου
Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), παρουσίασε την ψηφιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα και τις εφαρμοζόμενες σχετικές πρακτικές από πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες,
αναλύοντας τα σχετικά οφέλη που επιτυγχάνουν με τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τις συνέργιες, τις νέες υπηρεσίες και τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Σ. Λουκάκος γενικός διευθυντής της Google Hellas, εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια το internet θα μπορεί να προσφέρει λύσεις για κάθε προσωπική ανάγκη, ενώ πρόβλεψε ότι θα αναπτυχθούν σημαντικά και τα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης (social media).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου