Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πόλος έλξης τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά


Η Νάουσα, η Καστοριά, η Πέλλα και τα Τρίκαλα έχουν εδώ και μέρες βάλει τα γιορτινά τους και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να χαρούν με εκδηλώσεις και δράσεις που δημιουργούν μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα.
Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας
Στην καρδιά της Ημαθίας, στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς δάσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, διοργανώνεται φέτος για
πρώτη χρονιά ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο με θεάματα και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Στο γιορτινό αυτόν παράδεισο μπορεί κανείς να απολαύσει το Fun Park, με αγαπημένα παιχνίδια, όπως καρουσέλ, Τρενάκι Αϊ-Βασίλη κ.ά., τη Φάτνη, τη Ζαχαρογειτονιά, χριστουγεννιάτικη αγορά με καλαίσθητους εμπορικούς οικίσκους με παραδοσιακά γιορτινά προϊόντα και είδη, χώρους εστίασης και ανάπαυσης, χώρους δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων, δημιουργικά εργαστήρια αλλά και Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Δυνατός πόλος έλξης είναι το φαντασμαγορικό Σπίτι του Αϊ-Βασίλη. Σε 200 τ.μ. ο αγαπημένος Αγιος των ημερών υποδέχεται τα παιδικά χαμόγελα στην αναπαυτική του πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι, ενώ παράλληλα δίνει εντολές στους βοηθούς του να κατασκευάσουν τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια για τους μικρούς του φίλους, που θα καταφτάνουν στο Ταχυδρομείο του για να παραδώσουν το γράμμα με τις επιθυμίες τους για τα φετινά δώρα!
Στα Γιαννιτσά
Για δεύτερη χρονιά η Παραμυθούπολη, με οικοδεσπότη τον Αϊ - Βασίλη, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στα Γιαννιτσά, σε ένα χώρο γεμάτο λάμψη, χρώματα, στολίδια και μουσική. Μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου ο πεζόδρομος και το Πολύκεντρο μεταμορφώνονται για να φιλοξενήσουν ένα παραμυθένιο χωριό, όπου μπορούν όλοι να πλάσουν τα χριστουγεννιάτικα όνειρά τους στο σπίτι του Αϊ - Βασίλη, στο Ζαχαρόσπιτο, στο Μαγεμένο Δάσος, να στείλουν τα γράμματά τους στο Ταχυδρομείο του Βόρειου Πόλου, να συναντήσουν ήρωες των παραμυθιών, να διασκεδάσουν στο παγοδρόμιο, στο καρουσέλ, στο τρενάκι, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, να συμμετάσχουν στα δημιουργικά εργαστήρια, στα εργαστήρια χειροτεχνίας και στα παιχνίδια με δράση, να παίξουν με τα χρώματα κάνοντας face painting, να αγοράσουν βιβλία, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, στολίδια και να γευτούν λιχουδιές και παραδοσιακά προϊόντα.
Στην Καστοριά
O δήμος Καστοριάς φιλοξενεί και υποδέχεται στην Καστοριά το «Χωριό του Αϊ - Βασίλη» στο πάρκο ανάπλασης δίπλα στο θέατρο ολυμπιακής φλόγας.
Η περιήγηση στο χώρο είναι ελεύθερη, ενώ υπάρχει εισιτήριο για το καρουσέλ - τρενάκι, το τραμπολίνο, τις τρελόμπαλες και, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, στο παγοδρόμιο. Το Χωριό περιλαμβάνει το σπίτι του Αϊ - Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν και να ακούσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια, το παγοδρόμιο έκτασης 300 τ.μ., καρουσέλ τρενάκι, τραμπολίνο, το σπίτι του ξωτικού και των κατασκευών, τα σπιτάκια των συλλόγων και της αγάπης (δήμος Καστοριάς), το ταχυδρομείο του Αϊ - Βασίλη και του παιδικού κινηματογράφου (δήμος Καστοριάς), εργαστήρια σοκολάτας, καραμέλας κ.ά.
Στα Τρίκαλα
Για δεύτερη χρονιά φέτος την περίοδο των γιορτών, ο Αϊ - Βασίλης και τα ξωτικά του έχουν στήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο, τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, και το μεταμόρφωσαν στον παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου