Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Επεκτείνεται για να υποδεχθεί… υπερατλαντικές πτήσεις το «Μακεδονία»


Επεκτείνεται για να υποδεχθεί… υπερατλαντικές πτήσεις το «Μακεδονία»

 

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης
Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για την αναβάθμιση αντοχής του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί

μέρος της αναβάθμισης του αερολιμένα «Μακεδονία» που αποσκοπεί στην επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 και του παράλληλου τροχοδρόμου κατά 1000μ προς τη θάλασσα. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο νέος εκτεταμένος διάδρομος (συνολικού μήκους 3.440μ) που θα προκύψει, θα διαθέτει ομοιόμορφη αντοχή και γεωμετρικά χαρακτηριστικά και θα είναι ικανός για την εξυπηρέτηση διηπειρωτικών και δη υπερατλαντικών πτήσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 38,7 εκατ. ευρώ και στο διαγωνισμό μετείχαν επτά τεχνικές εταιρείες. Ανάδοχος ανεδείχθη η ΕΤΕΘ ΑΕ με μέση έκπτωση 40,18% και οικονομική προσφορά 25,2 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 2 χρόνια και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

«Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία και την ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης. «Το συγκεκριμένο νέο έργο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες μελλοντικές απαιτήσεις, συνεχίζοντας να παρέχει υπηρεσίες αυξημένης ασφάλειας», συμπλήρωσε.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου