Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Νέες δράσεις κοινωνικής προσφοράς από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε τις σχετικές συμφωνίες συνεργασίας για την διάθεση του συγκεκριμένου έμψυχου δυναμικού που έχει προσληφθεί με συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας




Τις υπηρεσίες τους θα προσφέρουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Χαρίσειο Γηροκομείο και στα συσσίτια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εκατόν τριάντα μάγειρες και τραπεζοκόμοι, συμβασιούχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε τις σχετικές
συμφωνίες συνεργασίας για την διάθεση του συγκεκριμένου έμψυχου δυναμικού που έχει προσληφθεί με συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας.
“Οι ανάγκες στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς είναι τεράστιες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2009 σιτίζονταν δύο χιλιάδες άνθρωποι στα συσσίτια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πριν από δύο χρόνια ο αριθμός αυτός έφτασε τις 3.000 και σήμερα διαμορφώνεται στις 5.500” ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Μίλησε, εξάλλου, για τη διανομή τροφίμων που υλοποιεί η Περιφέρεια σε Μητροπόλεις, συλλόγους και οικογένειες και εκτίμησε ότι οι προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε η Μητροπολιτική Επιτροπή “θα πιάσουν τόπο”.

Στο έργο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στον τομέα της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής στήριξης αναφέρθηκε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπός της, πατήρ Ιωάννης Δημητριάδης. Προ κρίσης τα συσσίτια στην περιοχή μας ήταν 9 και σήμερα είναι 19 ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκαν οι τράπεζες τροφίμων όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα για να καλύπτουν τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί αλλά και το κοινωνικό παντοπωλείο από το οποίο τριακόσια άτομα παίρνουν τρόφιμα δύο φορές το μήνα. Λειτουργεί επίσης κατάστημα ρούχων αλλά και κοινωνικά φροντιστήρια για μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ήδη πραγματοποιούνται μαθήματα από εθελοντές καθηγητές στους Ιερούς Ναούς του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο και του Αγίου Νικολάου στην Ξηροκρήνη και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει κοινωνικό φροντιστήριο και στον Ναό των Αγίων Πάντων. Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, θα επαναληφθεί και φέτος το πρόγραμμα της φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις στο Ποσείδι Χαλκιδικής και τη Μακρινίτσα Σερρών, στο οποίο πέρσι συμμετείχαν χίλια περίπου παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου