Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συναντώνται την Τρίτη εκπρόσωποι αγροτών με Τσίπρα - Βενιζέλο


Εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών
Συναντώνται την Τρίτη εκπρόσωποι αγροτών με Τσίπρα - Βενιζέλο
Αγρότες από την περιοχή της Λάρισας παραμένουν συγκεντρωμένοι από τη Δευτέρα λίγο πριν από την Εθνική Οδό στον κόμβο της Νίκαιας, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν στήσει μπλόκο ( Πηγή: Eurokinissi)



 
 
Θέσεις μάχης λαμβάνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους παραταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών μέχρι να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Για την Τρίτη είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του συντονιστικού των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στην παλιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης πριν από τον κόμβο της Νίκαιας.

Τη Δευτέρα, τα τρακτέρ που πλησίασαν στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα σταμάτησαν μπροστά στο μπλόκο που είχαν στήσει διμοιρίες των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν στους αγρότες να τα παρατάξουν κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Οι αγρότες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αναγνώρισε ότι τα προβλήματά τους είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Υπάρχουν πράγματι ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής του αγροτικού προϊόντος, με τη δαπάνη των καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου, το φορολογικό σύστημα των αγροτών και το ασφαλιστικό τους, με το δεδομένο ότι υπήρξε αύξηση των ορίων ηλικίας» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και δεσμεύτηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση.

«Η δέσμευση και όχι υπόσχεση είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου