Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας το θέμα των διοδίων Αιγινίου

 

Διοδια ΑιγινιουΤο αίτημα των κατοίκων της Πιερίας για διαβούλευση με την τοπική κοινωνία στο θέμα των διοδίων Αιγινίου και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης για τα διόδια μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ζητώντας έκφραση συμπαράστασης από την Περιφέρεια στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση των κατοίκων.


Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην τοπική κοινωνία και, με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά, απηύθυνε έκκληση να μην διαδραματίζονται φαινόμενα έλλειψης σεβασμού απέναντι σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Πράγματι στην Πιερία υπάρχει πρόβλημα με τα διόδια. Ο Νόμος προβλέπει ότι για να λειτουργήσουν πρέπει να υπάρχουν παράπλευρες οδοί αλλά και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Το υπουργείο ή ο ανάδοχος θα πρέπει να δώσει λύση είτε με τη μορφή της κάρτας διέλευσης κατοίκων και μεταφορέων είτε με τη δημιουργία παράπλευρου δικτύου» σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας. Γνωστοποίησε δε ότι εκπρόσωπος της Περιφέρειας θα συμμετέχει στη σύσκεψη που θα γίνει αύριο στην Αθήνα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη, για το θέμα, παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου