Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Νέα γενική συνέλευση των αγροτών


Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν σήμερα, στις 11 το πρωί, σε νέα γενική συνέλευση στα μπλόκα οι αγρότες, μετά την άκαρπη σημερινή συνάντηση του με τους συναρμόδιους υπουργούς, στο υπουργείο Οικονομικών.



Μάλιστα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας, προανήγγειλε ακόμα και κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 6 ή 7 Μαρτίου. 

Αποχωρούν ωστόσο σταδιακά από τα μπλόκα αγρότες που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, (εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα.

Παράλληλα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι μέσα στο στενό δημοσιονομικό πλαίσιο οι δυνατότητες είναι μικρές.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνάντηση (Δευτέρα) κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων των αγροτών από 34 μπλόκα και κυβέρνησης απέβη άκαρπη.

Σε συνέχεια την χθεσινής συνάντησης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρόυτσης είπε ότι εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τους αγρότες με 40 έτη εργασίας και συνταξιοδότηση στα 62, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου