Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

              Τουρισμός: Μύρισε άνοιξη για τα ελληνικά νησιά

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Τα ελληνικά νησιά έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις μεταξύ των αλλοδαπών παραθεριστών, την ώρα που οι έλληνες πράκτορες κάνουν συμφωνίες-συμμαχίες με τους τούρκους συναδέλφους τους και προσβλέπουν βάσιμα σε άνοδο του τουριστικού ρεύματος από τη σημαντικότατη αγορά της Γερμανίας.Στην πέμπτη θέση της λίστας με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο και στην πρώτη του top 10 των καλύτερων ευρωπαϊκών βρίσκεται η Σαντορίνη. Στη δεύτερη λίστα, που κατήρτισε ο γνωστός τουριστικός οδηγός TripAdvisor, συμπεριλαμβάνονται η Κεφαλονιά, η Νάξος και η Ζάκυνθος.

Στη λίστα του TripAdvisor για τα καλύτερα νησιά του κόσμου, η οποία βασίστηκε σε εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από διεθνείς τουρίστες στην ιστοσελίδα του (tripadvisor.com), στην πρώτη θέση δεσπόζει το μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, το Αμπέργκρις Κέι, ένας δημοφιλής προορισμός για τους αυτοδύτες.
Η δυτική χώρα της Καραϊβικής, η οποία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο μετά το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ της Αυστραλίας, «νίκησε» έναν άλλο προορισμό της Καραϊβικής, το Σεν Τζον στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.
Την τρίτη θέση εξασφάλισε το νησί Μπόρα Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, που περιβάλλεται από μία λιμνοθάλασσα και έναν ύφαλο και είναι δημοφιλές για τα ξενοδοχεία του με τα μπανγκαλόου που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από τη θάλασσα.
Το ευρωπαϊκό νησί με την υψηλότερη βαθμολογία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο είναι η Σαντορίνη, με τις παραλίες της με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, τα βαμμένα με λευκό ασβεστόχρωμα σπίτια της και την εκπληκτική της θέα στη θάλασσα και το ηφαίστειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαντορίνη είναι το μοναδικό νησί της Ευρώπης που κέρδισε μία θέση στην πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου.
Η Σαντορίνη είναι επίσης πρώτη σε μία ξεχωριστή λίστα με τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά, όπου περιλαμβάνονται και άλλα πανέμορφα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Νάξος και η Ζάκυνθος.

Η λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης
1) Σαντορίνη, Ελλάδα.
2) Κεφαλονιά, Ελλάδα. 3) Κάπρι, Ιταλία. 4) Νάξος, Ελλάδα. 5) Μέινλαντ, Νησιά Όρκνεϊ, Σκοτία. 6) Γκόζο, Μάλτα. 7) Ζάκυνθος, Ελλάδα. 8) Τζέρσεϊ, Τσάνελ Άιλαντς, Βρετανία. 9) Άιλ οφ Σκάι, Σκοτία. 10) Φουερτεβεντούρα, Κανάρια Νησιά, Ισπανία.
Η λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου 1) Αμπεργκρις Κέι, Μπελίζ. 2) Σεντ Τζον, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι, Καραϊβική. 3) Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία. 4) Νησί Σαν Χουάν, Ηνωμένες Πολιτείες. 5) Σαντορίνη, Ελλάδα. 6) Ίλα Μουχέρες, Μεξικό. 7) Μοορέα, Γαλλική Πολυνησία. 8) Κο Τάο, Ταϊλάνδη. 9) Νήσος του Πάσχα, Χιλή. 10) Nόζι Μπε, Μαδαγασκάρη.
Ελλάδα – Τουρκία: Κοινά τουριστικά πακέτα
Σημαντικές δομικές αλλαγές και κρίσιμα θέματα του τουρισμού αναλύθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν επίσης οι συνομιλίες εκπροσώπων του ΗΑΤΤΑ με τους αντίστοιχους συνδέσμους της Γερμανίας DRV και της Τουρκίας TURSAB, οι οποίες επικεντρώθηκαν στα νέα πλαίσια συνεργασίας για την ανάπτυξη της γερμανικής και της τουρκικής τουριστικής αγοράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Turkish Airlines Hamdi Topcu.
«Αναμένουμε ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού», ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιώργος Τελώνης και πρόσθεσε: «Ζητούμε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της τουριστικής αγοράς και την πάταξη της παραοικονομίας στον τουρισμό».
Οι πρόεδροι των Συνδέσμων Τουρκίας και Γερμανίας αναφέρθηκαν στις αγορές που εκπροσωπούν και στις ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης του τουρισμού της Ελλάδας και αντίστοιχα της Γερμανίας και της Τουρκίας.
Τη γενική συνέλευση χαιρέτισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα νέων διευκολύνσεων Visa Schengen, οδικών μεταφορών και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας του ελληνικού τουρισμού αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΗΑΤΤΑ - TURSAB, το οποίο είναι το τέταρτο που υπογράφουν οι δύο Σύνδεσμοι στην εικοσαετή συνεργασία τους και έχει στόχους:
> Τη δραστηριοποίηση του Joint Tourism Board με σκοπό τη δημιουργία και την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων για υπερπόντιες και αναδυόμενες τουριστικές αγορές. > Την άρση των αντικινήτρων. > Την τόνωση και την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. > Τη διεύρυνση της μακροχρόνιας συνεργασίας τόσο μεταξύ των δύο Συνδέσμων όσο και μεταξύ των μελών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου