Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 21




Με μεγάλη λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών εορτάσθηκε σήμερα στην Κατερίνη η επέτειος της Επανάστασης του 1821 κατά του οθωμανικού ζυγού.
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία.
Τον Πανηγυρικό εξεφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό η κα Παρθενόπη Ναβροζίδου, Διοικητικός Υπάλληλος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης, από αντιπροσωπείες, Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.


  Εν συνεχεία τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στις 12 η ώρα πραγματοποιήθηκε στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Συλλόγων.







http://lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου