Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι κινητοποιήσεις στα διόδια Αιγινίου

 
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διάνοιξη των διοδίων Αιγινίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, εξήγγειλαν κάτοικοι της Πιερίας για μεθαύριο Κυριακή.

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή αγώνα κατά της λειτουργίας των διοδίων, κάτοικοι της περιοχής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στα διόδια Αιγινίου και σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα τα ανοίξουν, ενώ τη μεθεπόμενη Κυριακή, 13 Απριλίου, έκαναν γνωστό ότι θα διοργανώσουν μουσική συναυλία στον ίδιο χώρο.



Η επιτροπή, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στρέφεται κατά της εταιρίας, που έχει αναλάβει τη συντήρηση τμήματος του αυτοκινητόδρομου και τη λειτουργία των διοδίων, κατηγορώντας τους εκπροσώπους της ότι έκλεισαν την αερογέφυρα στον κόμβο Αιγινίου χωρίς έγγραφη ενημέρωση, για λόγους συντήρησης. "Συνεχίζουμε, εντείνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και πλησιάζουμε τον στόχο μας: την κατάργηση των διοδίων της ερήμωσης της Πιερίας", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αντιπροσωπεία κατοίκων της Πιερίας, που αντιδρούν στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου, θα μεταβεί στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, "για νομικές και πολιτικές επαφές", ενώ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για τις δικαστικές έρευνες που διεξάγονται για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στα διόδια στις 2 Φεβρουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου