Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Δωρεάν εξετάσεις για διάγνωση μελανώματος 27-31 Μαΐου


 
Δωρεάν εξετάσεις για διάγνωση μελανώματος 27-31 Μαΐου



 
 
Εννέα στα δέκα μελανώματα αν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Την παραπάνω επισήμανση κάνουν οι δερματολόγοι, συμβουλεύοντας όλους να παρατηρούν πιθανές αλλοιώσεις στο δέρμα τους και να σπεύδουν στο γιατρό όταν κάτι τους φαίνεται περίεργο.

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Περίπου 130.000 περιστατικά μελανώματος εμφανίζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και 37.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από μελάνωμα.

Στην Ελλάδα, αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των ατόμων που επισκέπτονται δερματολόγο κατά τη διάρκεια της ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος (27-31 Μαΐου). Την εβδομάδα αυτή, το 2012, διαγνώστηκαν 30 περιστατικά με υποψία μελανώματος και 81 περιστατικά με άλλου είδους καρκίνου του δέρματος.

Φέτος, από τις 27 έως τις 31 Μαΐου, όσοι ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε εξέταση διάγνωσης μελανώματος μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας στα ιατρεία τους ή σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Οι συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου