Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 
  
  Στις 25 Ιουνίου 2013, Τρίτη βράδυ, στο χώρο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης διοργανώθηκε η καθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών του Λυκείου. Η προσέλευση μαθητών και γονιών άρχισε από τις 19:30 και κορυφώθηκε στις 20:00, ώρα που άρχισε η τελετή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 

Όση ώρα μεσολάβησε έως την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο με επιλογή φωτογραφιών των αποφοίτων από τα τρία χρόνια της παρουσίας τους στο σχολείο μας, το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης. Τους θύμισε πώς ήταν το 2010-11 στην Α΄ Λυκείου, πώς έγιναν το 2011-12 στη Β΄ Λυκείου και τους πρόβαλε στιγμιότυπα από την εφετινή χρονιά.
Η υποδιευθύντρια του Λυκείου κ. Αναγνώστη άνοιξε την εκδήλωση και καλωσόρισε μαθητές, γονείς και καθηγητές.
Ακολούθησε ο διευθυντής κ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος, εκτός από την αναφορά του στους επιτυχόντες, έκανε ειδική μνεία σε όσους τυχόν δεν πέτυχαν τους στόχους τους, λέγοντας ότι η όποια αποτυχία είναι ευκαιρία να διορθώσει κανείς τα λάθη του. Τόνισε ότι οι καθηγητές του σχολείου νοιώθουν τους μαθητές σαν παιδιά τους και ζήτησε από αυτά να ξεχάσουν ό,τι τυχόν τα στενοχώρησε. Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υποδιευθύντρια κ. Αναγνώστη και αποχαιρέτησε τους μέχρι σήμερα μαθητές μας και αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες. Ακολούθησε χαιρετισμός και ευχές από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Θεοδώρου.
Αξίζει ειδικής μνείας ο λόγος μίας μαθήτρια εκ μέρους των αποφοίτων, της Ελένης Γερμάνη, η οποία αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στη ζωή τους στα τρία αυτά χρόνια (πιο πολλά θετικά), στις γνωριμίες που έκαναν, στις φιλίες που αναπτύχθηκαν. Ευχαρίστησε τους καθηγητές για όλα όσα τους πρόσφεραν και κάλεσε όλους τους συμμαθητές της να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν για άλλα μέρη, μακριά από τη σιγουριά που τους πρόσφερε το σχολείο. Φοιτήτριες και φοιτητές πλέον!
Εκ μέρους των μικρότερων μαθητών του σχολείου πήρε το λόγο η μαθήτρια Ναυσικά Μπήτου και έκανε λόγω για τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους οι απόφοιτοι καλώντας τους να τις εκμεταλλευτούν. Τους προέτρεψε να μην ξεχνούν ότι οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κάνουν τη διαφορά.
Η εκδήλωση ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τιμήσει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μαζί με τους μαθητές την κ. Ευαγγελία Παναγιωτίδου, επί σειρά ετών καθηγήτρια στο Πολυκλαδικό, αρχικά, στο 2ο Ενιαίο Λύκειο στη συνέχεια και τέλος στο 2ο Γενικό Λύκειο. Δίδαξε ΑΓΓΛΙΚΑ σε άπειρους (με μια δόση υπερβολής) μαθητές και άφησε το στίγμα της πριν συνταξιοδοτηθεί. Θα τη θυμόμαστε με αγάπη!
Χορωδία του σχολείου με τη συμβολή του κ. Γιώργου Μιχαηλίδη τραγούδησε προς τιμή των αποφοίτων.
Ακολούθησε η επίδοση των ελέγχων, των απολυτηρίων, των εγγράφων που είναι απαραίτητα για την εγγραφή των αποφοίτων στις σχολές και ενός φωτογραφικού λευκώματος. Η εικόνα ήταν συγκινητική... Τώρα που κατάλαβαν ότι πλέον οι δρόμοι τους μοιάζει να χωρίζουν άρχισαν οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα δάκρυα...
Η εκδήλωση έκλεισε με ψήσιμο και φαγητό στην αυλή του σχολείου.
ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ - ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ - ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου