Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τρέχουν οι αιτήσεις για την γ’ δόση του εννιαχίλιαρου στον καπνό

Οι αιτήσεις των δικαιούχων καπνοκαλλιεργητών της γ ' δόσης του εννεαχίλιαρου θα διαρκέσουν ως τις 27 Ιουλίου.

Ως και τη Δευτέρα 27 Ιουλίου θα μπορούν οι δικαιούχοι πρώην καπνοκαλλιεργητές του μέτρου 144 να υποβάλλουν αιτήσεις για την γ’ δόση του εννιαχίλιαρου των καπνοκαλλιεργητών. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://tobacco.opekepe.gr και http://www.opekepe.gr.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων καπνοκαλλιεργητών της γ ' δόσης του εννεαχίλιαρου θα διαρκέσουν ως τις 27 Ιουλίου.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του, ο δικαιούχος θα πρέπει να την εκτυπώσει μέσα από το σύστημα και στη συνέχεια να την υπογράψει με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του. Εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή από τρίτο πρόσωπο δεν γίνονται δεκτές. Οι υπογεγραμμένες και θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής αιτήσεις θα πρέπει να σταλθούν, το αργότερο μέχρι και τις 9/8/2013 στη διεύθυνση:«Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα, Μονάδα Β2, Λεωφ. Αθηνών 54-56, 10441 Αθήνα».

Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης του μέτρου 144 για υποβολή αιτήσεων πληρωμής γ’ δόσης, διευκρινίζεται ότι εφόσον ενταγμένος δικαιούχος του μέτρου 144, στον οποίο έχει καταβληθεί η α’ και η β’ δόση της ενίσχυσης, έχει αποβιώσει, ενώ διατηρούσε την ιδιότητα του δικαιούχου του μέτρου, δίδεται η δυνατότητα ανάληψης του εγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας καπνού από κληρονόμο της εκμετάλλευσης και των δικαιωμάτων καπνού.

Συγκεκριμένα:

O αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης, εφόσον α) είναι αποκλειστικός κληρονόμος των δικαιωμάτων του θανόντος δικαιούχου, β) ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων στο όνομά του και, γ) επιθυμεί να αναλάβει και ολοκληρώσει το επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας καπνού του θανόντος, οφείλει να αποστείλει στην υπηρεσία εφαρμογής του μέτρου 144 την αίτηση με την υπεύθυνη δήλωση και το επιχειρηματικό σχέδιο που επισυνάπτεται στην παρούσα. Ο αιτών θα ενταχθεί στο μέτρο εφόσον το άθροισμα των άμεσων ενισχύσεων που ο θανών και ο κληρονόμος έλαβαν το έτος 2010 ήταν μειωμένο κατά 25% τουλάχιστον σε σχέση με το άθροισμα των άμεσων ενισχύσεων που είχαν λάβει το έτος 2009. Η ανωτέρω μείωση αφορά αποκλειστικά στη μείωση, σε ποσοστό 50%, της αξίας των δικαιωμάτων που προέρχεται από τον καπνό.
Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο για την τριετία δεν μπορεί να υπερβεί τα 9.000 ευρώ.

Συνεπώς καλούνται οι αποκλειστικοί κληρονόμοι των δικαιωμάτων θανόντων δικαιούχωντου μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 να συμπληρώσουν χειρόγραφα, υπογράψουν, θεωρήσουν για το γνήσιο της υπογραφής και αποστείλουν με συστημένη αλληλογραφία τη συνημμένη αίτηση, το αργότερο μέχρι 9/8/2013 στη διεύθυνση:«Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα, Μονάδα Β2, Λεωφ. Αθηνών 54-56, 10441 Αθήνα».

Επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν:
α) από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη διεύθυνση http://www.minagric.gr
β) από την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στη διεύθυνση http://www.agrotikianaptixi.gr
γ) από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) http://www.opekepe.gr
δ) στο email kmelas@mou.gr
ε) στα τηλέφωνα: 2105275206, 2105275209 και 2105275084.
Παρακαλούνται οι Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες αποστέλλεται η παρούσα για την αποστολή τους προς δημοσίευση στις έδρες των Δήμων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου