Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εγκαινίασε τα γραφεία του ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών νομού Πιερίας




Μια ξεχωριστή στιγμή στην πολυετή πορεία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών νομού Πιερίας αποτέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου. Αυτό γιατί επίσημα ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, καθώς παρουσία αρκετών μελών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χώρου, που είναι διακοσμημένος με έργα των ιδίων βεβαίως.

Η πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτα Καζαντζανίδου καλωσόρισε τα μέλη του συλλόγου, ως συνοδοιπόρους στην τέχνη στο σπίτι του συλλόγου, το οποίο ήταν διακαής πόθος όλων των μελών. Για να φτάσει αυτή η στιγμή των εγκαινίων, η γραμματέας του Δ.Σ. Ελένη Βούβαρη πρόσφερε αμισθί τον χώρο. «Βέβαια ευελπιστούμε ο σύλλογος να αποκτήσει μόνιμη στέγη, σε κάποιο κτίριο του δήμου Κατερίνης.

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΝΙΔΟΥ
Πολιτική του συλλόγου μας δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των μελών μας, αλλά και η προσέγγιση των πολιτών και η προσέλκυσή τους στο χώρο της τέχνης». Μέσα στους σκοπούς του είναι να προωθεί την τέχνη, ώστε οι πολίτες και οι επισκέπτες της Κατερίνης να μπορούν να επισκέπτονται εκθέσεις και να έχουν μια πιο στενή επαφή με την τέχνη, ιδιαίτερα αυτή που εμπνέεται από και δημιουργείται στον τόπο μας.
«Ο Σύλλογος θα κάνει αισθητή την παρουσία του με δράσεις και θα είναι ανοιχτός σε κάθε είδος πρόσκλησης και πρόκλησης. Συλλογικά και ενωμένα όλα τα μέλη σαν μια ανοιχτή οικογένεια και όχι σαν σωματείο θα προσφέρουν τις γνώσεις και τις ευαισθησίες τους σε όλους. Με οδηγό την ανιδιοτέλεια και το πολιτιστικό υπόβαθρο που κουβαλά ο καθένας ας χαράξουμε δρόμους με αισιοδοξία για ένα μέλλον γεμάτο όραμα και φαντασία σε αρμονία με το σύμπαν που μας φιλοξενεί». 
Ο σύλλογος απαριθμεί περίπου 70 ενεργά μέλη, που δραστηριοποιούνται στις τέχνες ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, βιτρό, κολάζ, κοσμήματος. Ήδη τα τελευταία χρόνια, από την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου χάρη στην προηγούμενη πρόεδρο και ιδρύτρια Δέσποινα Ποικιλίδου, οι εκθέσεις μελών του (ατομικές και ομαδικές) ήταν αρκετές και έφεραν έναν άλλο αέρα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου