Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκε η εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού του δήμου Κατερίνης για το καλοκαίρι

http://www.olympiobima.gr

Στην έγκριση πρακτικών διαγωνισμού με τον οποίο εκμισθώθηκαν τμήματα αιγιαλού –παραλίας του Δήμου Κατερίνης σε Ολυμπιακή Ακτή, Κορινό, Παραλία,  Περίσταση  και  Καλλιθέα προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κατερίνης, κλείνοντας έτσι μια ακόμα εκκρεμότητα που αφορά την καλοκαιρινή περίοδο σε ό,τι αφορά τα θέματα του δήμου. 

Με την απόφαση αυτή ολοκληρώθηκε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της διαδικασίας, από την οποία έμεινε ένα κομμάτι στην Κατερινόσκαλα για το οποίο δεν υπήρξε προσφορά και ως εκ τούτου ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε. Να θυμίσουμε ότι η αρχή είχε γίνει στα τέλη Μαΐου, με τη σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου και οικονομικής επιτροπής.
Με προεδρεύοντα τον Γιώργο  Ίτσιο  η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα με τον χαρακτηρισμό  κατεπείγον, εξαιτίας του ότι διανύουμε ήδη τη θερινή περίοδο και οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν με τις απαιτούμενες άδειες για θαλάσσια μέσα αναψυχής, ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ. 
Να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση που εν πολλοίς οφειλόταν σε ολιγωρία του κεντρικού κράτους, όπως ειπώθηκε κατά τις συνεδριάσεις. Για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία ο δήμος αρχικά περίμενε την σχετική τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία είχε έρθει το Μάιο τελικά.
Έτσι, τα κομμάτια γης που περιέχονται στις σχετικές αποφάσεις για δημοπράτηση και είναι: ένα τμήμα 40 τ.μ. στην Ολυμπιακή Ακτή, 5 τμήματα στην Παραλία Κορινού από 400 τ.μ. μέχρι και 200 τ.μ., 6 τμήματα στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας από 310 τ.μ. μέχρι και 25 τ.μ., 2 τμήματα στην παραλία της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας 30 τ.μ. και 10 τ.μ. και  ένα τμήμα 400 τ.μ. στην παραλία της δημοτικής κοινότητας Περίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου