Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Για λίγους το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ


Χωρίς το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή ειδικό πολυτεκνικό επίδομα φαίνεται ότι θα μείνουν πολλές οικογένειες.

Σύμφωνα με νέα διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, τα κριτήρια γίνονται αυστηρότερα ενώ ως συνολικό οικογενειακό εισόδημα – απ’ όπου προκύπτει αν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή. Τουτέστιν, εκτός από τυχόν μισθωτές υπηρεσίες, στο συνολικό οικογενειακό επίδομα θα προστίθενται το ΕΚΑΣ, το εφάπαξ, οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, το επίδομα ανεργίας, οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπήρων, τα μερίσματα από μετοχές και οι τόκοι των καταθέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, ενώ το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.
Το έντυπο Α21 για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης βρίσκεται ήδη στο taxisnet. Η χοργηση του επιδόματος θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων των δικαιούχων, μέσω του ΟΓΑ. To ποσό ανέρχεται στα 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί και καταβάλλεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Το ειδικό πολυτεκνικό επίδομα χορηγείται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ και ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και θα δίνεται για κάθε παιδί χωριστά. Το εισοδηματικό όριο για το πολυτεκνικό επίδομα είναι τα 45.000 ευρώ για οικογένειες με τρία παιδιά. Για οικογένεια με τέσσερα παιδιά το όριο μπαίνει στα 48.000 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί άνω των τεσσάρων, θα προστίθενται 4.000 ευρώ στο εισοδηματικό όριο.

Βρείτε εδώ τη σχετική διάταξη με τις προϋποθέσεις για το επίδομα τέκνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου