Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πάνω από τριακόσιοι Νορβηγοί τουρίστες θα κάνουν φέτος για ένα δεκαήμερο, περίπου, τις διακοπές τους στα παράλια της Πιερίας.



 
                                                  Λόγω του Φεστιβάλ Ολύμπου
 
  
 
Είναι μέλη των χορωδών Socialist Choir of Oslo (http://kor.no/sosialistisk-kor-i-oslo) και The HUM choir  (http://www.hum-koret.no//index.html), οι οικογένειές τους και πάρα πολλοί φίλοι τους που έρχονται στην Πιερία για να πάρουν μέρος και να παρακολουθήσουν, αντίστοιχα, τη συναυλία που θα δοθεί στο αρχαίο θέατρο του Δίου με έργα του Μίκη Θεοδωράκη και νορβηγική μουσική, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου 2013.
 
Είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ θετικό γεγονός που ανοίγει νέους δρόμους για τον τουρισμό στην Πιερία.
 
Για την ευχάριστη αυτή κίνηση, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, δήλωσε: «Τριακόσιοι και πλέον Νορβηγοί θα κάνουν φέτος το καλοκαίρι διακοπές στην Πιερία εξαιτίας του γεγονότος ότι η πατρίδα τους, η Νορβηγία, είναι η τιμώμενη χώρα στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Τα ξενοδοχεία της Παραλίας για πρώτη φορά φιλοξενούν Νορβηγούς τουρίστες. 
Επίσης, τα νορβηγικά τουριστικά γραφεία που επισκέφθηκαν την άνοιξη την Πιερία και φιλοξενήθηκαν από το Φεστιβάλ Ολύμπου, προγραμματίζουν εκδρομές στην Πιερία με αναφορά τον Όλυμπο, τα αρχαιολογικά μνημεία, τον υγροβιότοπο στην Αγαθούπολη και βέβαια τις θάλασσές μας. Έτσι πέρα από τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών,  υπάρχει και οικονομικό αποτέλεσμα. Το Φεστιβάλ Ολύμπου επιτελεί λοιπόν πολλαπλό ρόλο, χωρίς μάλιστα να στηρίζεται στο βαθμό που θα έπρεπε από τους επαγγελματίες της Πιερίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου