Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Προς επίλυση βαίνει το θέμα ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του δήμου Κατερίνης

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ

http://www.olympiobima.gr


Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, φαίνεται τελικά πως το θέμα ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του δήμου Κατερίνης βαίνει προς επίλυση. Το Ο.Β., προσπαθώντας να παρουσιάσει όλες τις πτυχές του θέματος και να φωτίσει την υπόθεση, έχει σήμερα περισσότερα στοιχεία, τόσο για την διαδικασία όσο και για την οικονομική πλευρά του ζητήματος.

Η ενημέρωση που είχαμε μέχρι που δημοσιεύθηκε το σχετικό ρεπορτάζ την Τετάρτη ήταν ότι ακόμα και με απευθείας ανάθεση δεν είχε κατατεθεί φάκελος, ωστόσο πλέον φάκελος έχει κατατεθεί από την εταιρεία που είχε την ευθύνη των ακτών όχι μόνο του δήμου Κατερίνης, αλλά του συνόλου του νομού τα τελευταία χρόνια.
Φαίνεται πως η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έτσι επανήλθε, παρά το γεγονός ότι έχει λαμβάνειν τόσο από το δήμο Κατερίνης, όσο και από αυτόν του Δίου-Ολύμπου. Μάλιστα, όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχουν οφειλές Καποδιστριακών δήμων (Παραλίας, Ανατολικού Ολύμπου). Έτσι, γίνεται κατανοητό ότι η λειτουργία της εταιρείας δυσχεραίνεται και φθάνουμε στο σημείο να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις, όσο οι δήμοι δεν πληρώνουν τις εταιρείες οι οποίες δυσκολεύονται να είναι συνεπείς.
Επιπλέον, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που κάνει λιγότερο ελκυστικό το συγκεκριμένο έργο και έτσι δεν έχουν εμφανιστεί άλλες εταιρείες για να υποβάλλουν φάκελο, τόσο στους δυο διαγωνισμούς, όσο και στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Αυτός έχει να κάνει με την μείωση του κόστους από πλευράς δήμου Κατερίνης, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 20%.
 Αυτό είναι κάτι που μάλλον πρέπει να συνυπολογιστεί με το γεγονός ότι οι δήμοι της Πιερίας δεν έχουν εξοφλήσει τη ναυαγοσωστική κάλυψη των προηγούμενων ετών, για να καταλάβει κανείς το λόγο που το συγκεκριμένο έργο δεν προσελκύει άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, πέραν της μιας που εδρεύει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου