Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Διαβατήριο» για διακοπές η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων


 

«Διαβατήριο» για διακοπές η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων Σημαντικές εκπτώσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε άλλες 38 χώρες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, η οποία απευθύνεται σε ηλικίες 13-30 ετών.
Η έκδοση της κάρτας κοστίζει μόλις 10 ευρώ, έχει ετήσια διάρκεια και περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 προσφορές σε όλη την Ευρώπη, σε τομείς που σχετίζονται με τις μεταφορές, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, με βιβλιοπωλεία, τουριστικές υπηρεσίες κ.λπ.
Οι ενδιαφερόμενοι με ένα «κλικ» στην ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση με όλα τα στοιχεία τους και εντός 15 ημερών η ατομική κάρτα θα σταλεί στον δικαιούχο.

Στην ίδια ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δουν ανά κατηγορία ποιες επιχειρήσεις προσφέρουν εκπτώσεις και σε τι ποσοστό.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ζήτηση που διαπιστώθηκε για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων στη Θεσσαλονίκη, παρέχει πλέον τη δυνατότητα στους δικαιούχους της κάρτας να την αποκτήσουν ή να την ανανεώσουν επισκεπτόμενοι το παράρτημα της ΓΓΝΓ, που στεγάζεται στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.
Ειδικότερα, οι κάτοχοι της κάρτας στη Θεσσαλονίκη μπορούν να επωφεληθούν με εκπτώσεις σε μία σειρά υπηρεσιών όπως:
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: 12 ευρώ τιμή εισιτηρίου σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Ιntercity στις γραμμές: Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, Αθήνα-Καλαμπάκα.
ΟΑΣΘ: Εκπτωση 20% στις Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών.
ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ: Εκπτωση 25% στην τιμή του εισιτηρίου σε όλα τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα που εξυπηρετεί η εταιρεία.
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Απεριόριστες επισκέψεις 24 ώρες το 24ωρο έναντι συμβολικού αντιτίμου 25 ευρώ ανά επίσκεψη. Εκπτωση 20% στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και 35% σε διαγνωστικές εξετάσεις κ.ά. Οι παροχές ισχύουν και για τα μέλη των οικογενειών των κατόχων της Κάρτας (γονείς, σύζυγο, παιδιά). Επίσης ισχύουν και για το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι και το Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Εκπτωση 25% στους κατόχους της κάρτας σε όλες τις ζώνες.
Σημαντικά προνόμια

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο συνεργασίας των χωρών στις Ευρώπης αναφορικά με την κινητικότητα και την προώθηση της συμμετοχής των νέων. Προωθείται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του υπ. Παιδείας και το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
Το επίσημο site της κάρτας για την Ελλάδα είναι: www.europeanyouthcard.gr και το ευρωπαϊκό: www.europeanyouthcard.org, όπου προβάλλονται όλοι οι φορείς που συνεργάζονται με την Κάρτα και συμμετέχουν στο μοναδικό Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου