Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για… βουτιές!

Με την τιμή των καυσίμων να βρίσκεται στα ύψη και τους μισθούς να έχουν μειωθεί κατά πολύ εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αναζητούν οικονομικές λύσεις προκειμένου να περάσουν λίγες στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς κοντά στη θάλασσα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν στραφεί στη λύση των ΚΤΕΛ, το οποίο κοστίζει πολύ φθηνότερα σε σχέση με το αυτοκίνητο. Τα τελευταία δύο χρόνια ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιλέγουν να ταξιδέψουν με το ΚΤΕΛ τόσο για τις κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης, όσο και της Χαλκιδικής, της Πιερίας αλλά και της Καβάλας.
«Η κίνηση κυρίως για παραλιακές περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά οικονομικό μέσο. Οι επιβάτες ταξιδεύουν με σύγχρονα λεωφορεία, τα οποία διαθέτουν κλιματισμό ενώ τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους», αναφέρει ο πρόεδρος του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστος Λιούπας. Όπως λέει και ο ίδιος, η οικονομική κρίση αναγκάζει τους περισσότερους να αφήνουν τα αυτοκίνητα σπίτια τους και με την οικογένειά τους να επιλέγουν τα ΚΤΕΛ. «Επιστρέψαμε σε παλιές εποχές τότε που οι πολίτες δεν διέθεταν όλοι αυτοκίνητα», συμπληρώνει.
Πληρότητα 100%
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΚΤΕΛ Μακεδονίας, τα δρομολόγια κυρίως τα Σαββατοκύριακα έχουν αυξηθεί καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη κυρίως για τις περιοχές της Καβάλας, της Πιερίας και της Μαγνησίας. Όσον αφορά στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής εκεί η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη με τα Σαββατοκύριακα η πληρότητα να αγγίζει το 100%. Οι παραλίες της Καλλικράτειας και των Φλογητών συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, κυρίως λόγω του φθηνού εισιτηρίου (η διαδρομή προς Καλλικράτεια κοστίζει 3,90 ευρώ και προς Φλογητά 6,10 ευρώ). Την ίδια ώρα, η κίνηση προς τους άλλοτε πολυσύχναστους προορισμούς της Σιθωνίας είναι πολύ μειωμένη λόγω της απόστασης και του κόστους, ενώ αντίθετα η ζήτηση για τις παραλίες της Κασσάνδρας «χτυπά κόκκινο».
Οι τιμές
Ενδεικτικά, η μετακίνηση με ΚΤΕΛ για την Ασπροβάλτα και το Σταυρό κοστίζει 3,70 και 3,60 ευρώ αντίστοιχα (μονή διαδρομή). Ενώ η μονή διαδρομή του ΚΤΕΛ προς τη Σάρτη στοιχίζει 18,30 ευρώ, προς το Ν. Μαρμαρά 13 ευρώ και τη Νικήτη 10,60 ευρώ. Με μόλις 5,20 ευρώ οι Θεσσαλονικείς μπορούν να απολαύσουν δροσερές βουτιές στην περιοχή του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού ενώ η απλή μετάβαση από Θεσσαλονίκη προς Μεθώνη δεν ξεπερνά τα 4,20 ευρώ, και την Κατερίνη τα 6,30 ευρώ. «Με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πιερίας ο κόσμος μετακινείται αρκετά οικονομικά προς όλες τις παραλίες της περιοχής με κυριότερες τις παραλίες του Λιτοχώρου, του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων», αναφέρει  οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου