Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

5ο Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας

Μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, στις 24 Αυγούστου στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πολιτιστικό δρώμενο, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, το οποίο έχει ξεπεράσει τα τοπικά όρια και έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας θεσμός που αποκτά όλο και περισσότερους ένθερμους οπαδούς, ανεβαίνει κάθε χρόνο σε ποιότητα και παλμό και αποτελεί μια όαση πολιτισμού στη σημερινή κρίση αξιών που περνά η χώρα μας.

Παρά τη σύντομη βροχή που διέκοψε προσωρινά τη ροή του προγράμματος, πάνω από 40 μουσικοί, 100 χορευτές από τρεις χορευτικούς συλλόγους και πλήθος θεατών παρέλασαν από τη σκηνή και έμειναν στο χώρο του φεστιβάλ παίζοντας μουσική και χορεύοντας μέχρι τα χαράματα. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μουσικοί από τη Βόρεια Θράκη, τον Έβρο, τα Πομακοχώρια Ξάνθης, τη Δράμα, την Αλιστράτη Σερρών, τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, τη Λέσβο και τη Σερβία καθώς και ομογενείς από την Τσεχία και την Αυστραλία ενώ παρουσιάστηκαν χοροί τα Πετρωτά Έβρου, τον Πόντο και της Βόρεια Θράκη από τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Άδενδρου «Η Πρόοδος», την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Τρικάλων Ημαθίας «Ανατολική Ρωμυλία». Το παραδοσιακό γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί με το μουσικό σχήμα Οδρύσες.
 Φέτος αρωγός και συνδιοργανωτής υπήρξε ο Δήμος Αλεξάνδρειας και πιο συγκεκριμένα η «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας» (Κ.Ε.Δ.Α.), που αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα, το βεληνεκές και τη μεγάλη προβολή της περιοχής μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, την αγκάλιασε και δήλωσε διατεθειμένος να στηρίξει το θεσμό και στα επόμενα χρόνια.
Θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Τρικάλων Ημαθίας «Ανατολική Ρωμυλία», στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.), στο Κέντρο Οργάνωσης Εκδηλώσεων Proπαντός, στους εθελοντές, στους χορηγούς, στους καλλιτέχνες και στους θεατές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του Φεστιβάλ.
 Καλή αντάμωση του χρόνου στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας στα Τρίκαλα Ημαθίας!

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου