Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Στο άνοιγμα των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τις Κυριακές προχωρά η Περιφέρεια


Σε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στη Θεσσαλονίκη, προχωράει η Περιφέρεια. Το μέτρο θα αφορά μόνον το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ το νέο ωράριο θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Αυτό αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γ. Καββαθάς, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή.


«Η ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας, τα ολιγοπώλεια στην αγορά και η περαιτέρω εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές θα είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ για τη διατήρηση της αργίας την Κυριακής.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ι. Παπαργύρης, συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά από την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, την παροχή ρευστότητας στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τη λήψη μέτρων που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ζωή της χώρας και συμφώνησε με τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος της Περιφέρειας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού (city brake). Πρόσθεσε, τέλος, ότι η όποια απόφαση θα παρθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, τους δημάρχους και τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου