Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αλ.Τσίπρας: «Υπάρχει άλλος δρόμος»



             




Eπίθεση κατά της δικομματικής κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για το πολυσυζητημένο «success story» την ίδια ώρα που ο Β. Σόιμπλε ομολογεί ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα... βοήθειας για μετά το 2014.

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι εναρμονίζεται πλήρως με τους «δανειστές» λέγοντας πως είναι ο «λογιστής» τους.

«Η πολιτική της καταστροφής δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε μεταξύ άλλων και υπενθύμισε ότι «ελπίδα μας είναι η δύναμη του λαού ώστε να τους ανατρέψουμε». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον «άλλο δρόμο» που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα και είπε ότι «οραματιζόμαστε ένα μέλλον καλύτερο για τον ελληνικό λαό και αγωνιζόμαστε μαζί του».



Και πρόσθεσε ότι οι «οι αυτουργοί αυτού του γκρίζου παρόντος και του μαύρου μέλλοντος θέλουν να μας πείσουν, να σας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εμείς απαντάμε με γνώση, πίστη, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα: Ε ναι λοιπόν, υπάρχει. Υπάρχει άλλος δρόμος».

Αναφορικά με το θέμα του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι : Ας μη τολμήσουν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Δε θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Και να έχουν υπόψην τους. Δε θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει. Ο λαός με τους αγώνες του στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου