Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Ενίσχυση του ρόλου της ΔΕΘ-Helexpo σαν... διεθνής "παίκτης" στην εκθεσιακή αγορά στόχος της νέας διοίκησης

Την ανάγκη να καταστεί η ΔΕΘ-Helexpo διεθνής "παίκτης" στην εκθεσιακή αγορά, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία της στην Αθήνα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ενοποιημένης, πλέον, εταιρείας, Τάσος Τζήκας, κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου.

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος της εταιρείας παρέπεμψε στην προσεχή 78η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για μια πρώτη εικόνα των αλλαγών στον ενοποιημένο εθνικό εκθεσιακό φορέα, ενώ πρόσθεσε ότι μέλημα της διοίκησης είναι η ΔΕΘ να ξαναγίνει "μόδα όπως παλιά".



Αύξηση Ελλήνων εκθετών και στεγασμένων εκθεσιακών χώρων


Από την πλευρά του, ο κ.Καράογλου διατύπωσε την εκτίμηση ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σηματοδοτεί και την έναρξη μιας νέας προσπάθειας για την επανατοποθέτηση της ΔΕΘ-Ηelexpo στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η καινούργια δυναμική της εταιρείας διαφαίνεται ήδη και στα μεγέθη της 78ης ΔΕΘ, στην οποία το εμβαδόν των στεγασμένων εκθεσιακών χώρων είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι Ελληνες εκθέτες εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 1000, έναντι 800 πέρυσι. Υπενθύμισε δε, ότι αυξημένες είναι και οι ξένες συμμετοχές.

Ανάπτυξη σε τρεις άξονες


Την ανάπτυξη της εταιρείας μέσα από τρεις άξονες και συγκεκριμένα μέσα από τη διεθνοποίηση των εκθέσεων, τις διεθνείς συμμαχίες και τα νέα εκθεσιακά προϊόντα, έθεσε ως στόχο με τη σειρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης. Αναφέρθηκε και στις εκθεσιακές υποδομές, τονίζοντας πως είναι εφικτή και ρεαλιστική σε αυτή τη φάση η ανάπλαση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων.

Ο απελθών πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Θεόδωρος Σουμπάσης, ανέφερε ότι την τελευταία διετία τέθηκαν οι βάσεις ώστε η Έκθεση να εξοπλιστεί θεσμικά μέσω της συγχώνευσης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, προκειμένου να προωθήσει τα στρατηγικά της ζητήματα.
"Η θέση που αξίζει στη ΔΕΘ είναι πολύ σημαντικότερη από αυτή που έχει σήμερα" εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου