Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

2ο ιστορικό ράλι Ολύμπου

             Σαββατοκύριακο στον Δ.Δίου-Ολύμπου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΟΧΗΣ
* ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’70 ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Στην ανατολική πλευρά του βουνού των θεών και συγκεκριμένα στον Δ.Δίου-Ολύμπου πραγματοποιείται φέτος το 2ο ιστορικό ράλι Ολύμπου, αυτό το Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ράλι με τη συμμετοχή οχημάτων από τα οποία τα περισσότερα κυκλοφόρησαν κατά τη δεκαετία του ’70.
Το 2ο ιστορικό ράλι Ολύμπου διοργανώνει ο σύλλογος ιστορικού αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος (ΣΙΑΒΕ) υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας οχημάτων εποχής (ΕΟΟΕ) και με τη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρωί του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η άφιξη των οχημάτων στον Πλαταμώνα, στο ξενοδοχείο PLATAMON PALACE. 
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 8.00, θα γίνει η συνάντηση των λεσχών της ΕΟΟΕ και όλων των ελεύθερων συμμετεχόντων για συζητήσεις αμέσου ενδιαφέροντος. 
Την Κυριακή 29/9, μετά το πρωινό, θα ξεκινήσει ο τεχνικός έλεγχος σε όλα τα οχήματα καθώς και σ’ αυτά που θα έχουν έρθει εκείνη την ώρα για τον αγώνα.

Στις 11.00 το πρωί θα γίνει η εκκίνηση.
Στις 12.00 το μεσημέρι οι οδηγοί των οχημάτων θα βρίσκονται στο Δίον όπου και θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.
Στη 1.30 θα συμπληρωθεί ο αγώνας με άφιξη των οχημάτων στην κεντρική πύλη του Ολύμπου, το Λιτόχωρο. Τα οχήματα θα παραταχθούν προς έκθεση στο πάρκο Λιτοχώρου.
Θα ακολουθήσει γεύμα και απονομή των επάθλων του αγώνα.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Στον αγώνα μπορεί να συμμετέχει το κάθε ιστορικό όχημα οποιουδήποτε συλλόγου και τα ελεύθερα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο ΣΙΑΒΕ θεωρεί ότι το κλασσικό όχημα είναι πολιτισμική κληρονομιά και είναι υποχρέωση του κατόχου να το προβάλει στο κοινό σε κάθε εκδήλωση. 
Ο ΣΙΑΒΕ εφαρμόζοντας πιστά τις πολιτισμικές του υποχρεώσεις απορρίπτει κάθε προσπάθεια που επιχειρείται, ώστε να εμφανίζονται αυστηρά σε χωριστές ομάδες τα οχήματα, προς το συμφέρον διαφόρων …κυκλωμάτων.
Ο ΣΙΑΒΕ ενημερώνει ότι είναι ανοιχτός σε κάθε ευαισθητοποιημένο κάτοχο ιστορικού οχήματος και αγκαλιάζει στις εκδηλώσεις του, οποιαδήποτε προσέλευση, από οποιοδήποτε σύλλογο, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. 
Οι κινήσεις αυτές του ΣΙΑΒΕ αποσκοπούν στο να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και ιδιαίτερα η σημερινή νεολαία την ιστορία των οχημάτων που βρέθηκαν στο παρελθόν δίπλα στους πατεράδες και τους παππούδες τους.
Ο ΣΙΑΒΕ, έτσι, συνεχίζει την πολιτιστική προσφορά του. Πρόκειται για έναν σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ακόμη και μέσα σε δύσκολες οικονομικές εποχές πασχίζουν τα μέλη του από το στέρημά τους να υλοποιούν τους σκοπούς, για τους οποίους ιδρύθηκε ο ΣΙΑΒΕ.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ
Τέλος, από την πλευρά του δήμου Δίου-Ολύμπου, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού Σ. Ζουρζούρα, τόνισε ότι «το 2ο ράλι Ολύμπου φέτος γίνεται στον φυσικό του χώρο, διότι όπως και να το κάνουμε, όταν λέμε ΟΛΥΜΠΟΣ εννοούμε, στην ουσία, τον Πιερικό Όλυμπο και κυρίως τον Δήμο Δίου-Ολύμπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου