Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελλάδα και άλλες 31 χώρες για το Euro 2020


Η Ελλάδα και άλλες 31 χώρες για το Euro 2020

Περισσότερες από τις μισές εθνικές ομοσπονδίες της UEFA εκδήλωσαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020!
Τριάντα δύο χώρες , ανάμεσα τους και η Ελλάδα εξέφρασαν την επιθυμία να είναι μία από τις 13 που θα διοργανώσουν αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020.
Οι δυνάμει διοργανώτριες πρέπει να παρουσιάσουν τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητάς τους τον Απρίλιο. Η επιλογή των 13 πόλεων θα γίνει τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Η ιδέα να διεξαχθεί η τελική φάση του Euro 2020 σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις ανήκει στον επικεφαλής της UEFA Μισέλ Πλατινί. Αφορμή στάθηκε η συμπλήρωση 60 χρόνων το 2020 από το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Κάθε μία από τις 32 χώρες μπορεί να παρουσιάσει δύο υποψηφιότητες. Ένα πακέτο από τρεις αγώνες στους ομίλους, στη φάση των 16 ή στα προημιτελικά και ένα δεύτερο που θα περιλαμβάνει τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Μόνο μία πόλη ανά χώρα μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση αγώνων του Euro 2020.

Τα στάδια που απαιτούνται πρέπει να έχουν χωρητικότητα 70.000 θέσεων για τους ημιτελικούς και τον τελικό, 60.000 για τους προημιτελικούς και 50.000 για τους αγώνες των ομίλων και τη φάση των 16. Θα υπάρξουν δύο εξαιρέσεις ώστε να επιτραπούν και γήπεδα των 30.000 θέσεων.
Οι χώρες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τους αγώνες του Euro 2020 είναι οι εξής (σε παρένθεση η υποψήφια πόλη): Αρμενία (Ερεβάν), Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), Λευκορωσία (Μινσκ), Βέλγιο (Βρυξέλλες), Βουλγαρία (Σόφια), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Τσεχία (Πράγα), Δανία (Κοπεγχάγη), Αγγλία (Λονδίνο) , Φινλανδία (Ελσίνκι), Γαλλία (Λυόν), πΓΔΜ (Σκόπια), Γερμανία (Μόναχο), Ελλάδα (Αθήνα), Ουγγαρία (Βουδαπέστη), Ισραήλ (Ιερουσαλήμ), Ιταλία (Ρώμη ή Μιλάνο), Καζαχστάν (Αστάνα), Ολλανδία (Αμστερνταμ), Πολωνία (Βαρσοβία και Χορζόφ), Πορτογαλία (Λισσαβόνα ή Πόρτο), Ιρλανδία (Δουβλίνο), Ρουμανία (Βουκουρέστι), Ρωσία (Αγία Πετρούπολη), Σκωτία (Γλασκόβη), Σερβία (Βελιγράδι), Ισπανία (Μαδρίτη, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο ή Βαλένθια), Σουηδία (Στοκχόλμη), Ελβετία (Βασιλεία), Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) Ουκρανία (Κίεβο ή Ντόνετσκ) και Ουαλία (Κάρντιφ).
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου