Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Νέος πρόεδρος της «Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας»

Ο Δημήτρης Λακασάς, πρόεδρος ΣΕΒΕ
Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Καθήκοντα προέδρου της «Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.», αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, κ. Δημήτρης Λακασάς, με απόφαση  του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, με τίτλο: «Διορισμός Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.» .
 Η θητεία του νέου προέδρου  είναι τριετής και ξεκινά από τη δημοσίευση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Εργαλείο ανάπτυξης
Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας A.E. «Α.Ζ.Κ. Α.Ε.» είναι ο διαχειριστικός φορέας που ανέλαβε να οργανώσει και να προωθήσει τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Αποτελεί  ένα σύγχρονο εργαλείο επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης μιας περιοχής ή μιας χώρας ολόκληρης. Η Ελλάδα δημιουργεί ήδη τις βάσεις μιας τέτοιας ανάπτυξης με επίκεντρο τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Με στόχο να μετατραπεί στα επόμενα χρόνια η Θεσσαλονίκη διεθνής κόμβος ανάπτυξης της γνώσης και της επιχειρηματικότητας που βασίζεται στη γνώση, η ελληνική πολιτεία θέσπισε τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης με το νόμο 3489/2006. Η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης είναι μοναδικό εγχείρημα  στη ΝΑ Ευρώπη, κρατική πρωτοβουλία με σκοπό τη συγκέντρωση κρίσιμης μάζας εταιριών που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και τη καινοτομία σε γεωγραφικά προσδιορισμένες περιοχές  της Θεσσαλονίκης. H Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. είναι ο φορέας  σχεδιασμού, διαχείρισης και υλοποίησης του παραπάνω εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου