Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Με... μαγνητάκια και παστέλια θα υποδεχθεί τους τουρίστες του «Costa Pacifica» η Θεσσαλονίκη

 
Τα «καλά» της ετοιμάζεται να φορέσει η Θεσσαλονίκη την προσεχή Δευτέρα, υποδεχόμενη στο λιμάνι της πόλης το κρουαζιερόπλοιο «Costa Pacifica», και τους 3.800 επιβάτες του, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν πνοή στην οικονομική ζωή της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν υποδοχή με πλήθος... δώρων για τους επισκέπτες, στους οποίους θα διανεμηθούν: τουριστικός χάρτης της πόλης, τον οποίο εκδίδει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εκπτωτική κάρτα Agora Bonus Card, με λίστα επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Σύστημα, παραδοσιακό ατομικό γλυκό-παστέλι και αναμνηστικό σουβενίρ της Θεσσαλονίκης (μαγνητάκια και κονκάρδες).

Σε αυτό το πλαίσιο, τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην χάσει η Θεσσαλονίκη την ευκαιρία προβολής που της δίνεται, κρούουν φορείς της πόλης, καλώντας τους υπαλλήλους στο λιμάνι να «φορέσουν» το καλύτερο χαμόγελό τους και να φροντίσουν για την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, έτσι ώστε οι 3.800 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica να καταφέρουν να βγουν έγκαιρα στη στεριά.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο, έχει χρόνια να έρθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ύστερα από την επεισοδιακή αποχώρηση του κολοσσιαίου κρουαζιερόπλοιου «Navigator of the Seas» της Royal Caribenan Cruises.
Τότε, από τους 3.500 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου είχαν κατέβει στη Θεσσαλονίκη μόνο οι μισοί, προκειμένου να αποφύγουν την εκτεταμένη γραφειοκρατία, από πλευράς υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος.
Το Costa Pacifica καταπλέει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 8 το πρωί από την Κωνσταντινούπολη και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για το Βόλο.
Οι περισσότεροι επιβάτες του είναι Ευρωπαίοι και, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτικός πράκτορας, Βίκος Παλαντζιάν, το πρωί της Δευτέρας, τους επιβάτες θα περιμένουν 20 λεωφορεία, προκειμένου να ξεναγηθούν στη «Νύφη του Θερμαϊκού».
«Ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην αποτύχουμε πάλι, γιατί η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη πάει κάθε χρόνο και χειρότερα και εάν δεν την βοηθήσουμε, δεν αποκλείεται και να σβήσει» υπογράμμισε, καλώντας τους αρμόδιους στο λιμάνι να είναι ιδιαίτερα γρήγοροι και εξυπηρετικοί, ώστε το κρουαζιερόπλοιο «να μας ξανάρθει».
Εν τω μεταξύ, θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά έως τις 5 το απόγευμα οι ιδιοκτήτες, αντιλαμβανόμενοι ότι οι επιβάτες του Costa Pacifica θα ήταν «αρνητικό να βρεθούν αντιμέτωποι με κατεβασμένα ρολά», όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κώστας Χαντζαρίδης.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου