Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος του "ΟΧΙ" στην Κατερίνη

http://katerini-news.gr
Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμήθηκε και φέτος η επέτειος του ΟΧΙ στην Κατερίνη, με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση.

Ωστόσο το πρωί δημιουργήθηκε ένταση όταν μέλη της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πριν ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Όταν όμως απομακρύνθηκε το στεφάνι από μνημείο, τα μέλη της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να γίνουν τρείς προσαγωγές. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις ότι δεν προβλέπεται η κατάθεση στεφάνων από κόμματα, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να σημειωθούν περεταίρω προβλήματα, ενώ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κατάθεση στεφάνων η κομματική οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ,  ανάρτησε  σε κεντρικό σημείο της Κατερίνης γιγαντοπανό που έγραφε «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας Εθνικού Τυπογραφείου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αποστολίνας και τη Βουλή, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
Στα μηνύματα τους οι φορείς του νομού, αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία προκειμένου να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Ο Ειδικός Γραμματέας Γ. Αποστολίνας
Ημέρα γιορτής, θαυμάσαμε τα νιάτα το μέλλον της Ελλάδος που περήφανα παρέλασαν μπροστά μας. Σήμερα είναι ημέρα εθνικής ανάτασης, συγκίνησης και περηφάνιας. Το 190 οι έλληνες πιστοί στα ιδανικά της φιλοπατρίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας με ομοψυχία και ενότητα αντιτάχθηκαν στον φασισμό και στην ξένη επιβολή και κράτησαν την πατρίδα μας ακέραια και ελεύθερη. Σήμερα η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ημέρες. Έχουμε χρέος να σταθούμε όρθιοι, με πίστη και πάλι στα ιδανικά της φυλής, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της φιλοπατρίας, με σκληρή δουλειά, με ενότητα και ομοψυχία. Πρέπει όλοι να σταθούμε όρθιοι, να συμβάλλουμε σύντομα στην ανάταξη και στην  ανασυγκρότηση της χώρας. Με σκληρή δουλειά θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα οδηγήσουμε και πάλι την πατρίδα μας στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην προκοπή. Χρόνια πολλά σε όλους.

Ο Κώστας Κουκοδήμος
Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί και τα τρία μου παιδιά σήμερα έκαναν  παρέλαση. Να συγχαρώ και την περιφέρεια και τον δήμο για την άψογη εκτέλεση των εκδηλώσεων,  και να συγχαρώ τους μαθητές και τους καθηγητές που για άλλη μια φορά μας κάναμε υπερήφανος.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Και φέτος με κάθε λαμπρότητα όπως αρμόζει στη σημερινή μέρα γιορτάσαμε το όχι. Ένα όχι που βγήκε από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού που ήταν οι πατεράδες μας οι παππούδες μας οι οποίοι σαν μια φωνή, είπαν αυτό το οποίο και σήμερα ο ελληνικός λαός με μια φωνή λέει το δικό του όχι. Περνάμε δύσκολες στιγμές και το μόνο που μας απομένει είναι η ιστορική μνήμη  την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Για αυτό είμαστε εδώ όλοι, ενωμένοι όλος ο ελληνικός λαός, όλος ο πολιτικός κόσμος.

Ο Δημήτρης Χριστογιάννης
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα είναι η μέρα του μεγάλου όχι που είπε ο ελληνικός λαός απέναντι στο φασισμό. Είναι η απάντηση που έδωσε τότε ο λαός και την απάντηση που δίνει και σήμερα με αυτήν την  μεγαλειώδη παρέλαση που έγινε στην πόλη μας, οι πολίτες απέναντι σ τον φασισμό. Όχι στο φασισμό, όχι στο ναζισμό. Οι έλληνες είναι ένα ελεύθερος δημοκρατικός λαός και μέσα στα πλαίσια αυτά θα λειτουργήσει πάντα. Οι καιροί σήμερα όπως εξελίχθηκαν δεν μας επιτρέπουν καμία αναταραχή. Η δημοκρατία μας είναι στο μεγαλείο της και εμείς έχουμε ευθύνη να την υπερασπίσουμε.

Η Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου
Η σημερινή επέτειος έχει ιδιαίτερη σημειολογία γιατί υπενθυμίζει ότι η στάση της πατρίδας μας στην επεκτατική πολιτική των δυνάμεων του Άξονα το 1940, καθόρισε το ρου της ιστορίας όχι μόνο της σύγχρονης Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Η Ελλάδα προέταξε τα στήθη της στην φασιστική Ιταλία και στη ναζιστική Γερμανία στέλνοντας  το μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης ότι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία στον αγώνα για την ελευθερία, δεν είναι η αριθμητική υπεροχή ή ο εξοπλισμός, αλλά η εθνική ομοψυχία, η τόλμη, η αποφασιστικότητα. Οι αγωνιστές του Έπους του 1940 μας χάρισαν την ελευθερία την οποία εμείς σήμερα απολαμβάνουμε,  και για το λόγο αυτό οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους τιμούμε όπως πράξαμε και σήμερα. Εύχομαι χρόνια πολλά και του χρόνου πάλι να γιορτάσουμε με την ίδια λαμπρότητα αυτή την ιστορική επέτειο.

Η αντιπεριφερειάρχης
Μια σημαντική και εξαιρετική ημέρα, μια μέρα επετειακή, ημέρα του όχι, ένα όχι που βοήθησε που στήριξε την Ελλάδα και μας θυμίζει παλιές αναμνήσεις ανθρώπων οι οποίοι ενήργησαν ως πατριώτες και πάνω από όλα ως έλληνες. Το όχι αυτό σήμερα να παραδειγματίσει και να αποτελεί αυτή η μέρα, μέρα σημαδιακή για όλους εμάς που βιώνουμε και περνούμε πολύ δύσκολους καιρούς.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Ένα μεγάλο όχι που έμεινε σφραγίδα στην ψυχή όλων των ελλήνων διαχρονικά. Το μεγάλο όχι που ξέρουμε να λέμε οι έλληνες,. Το μεγάλο όχι στην επιβουλή κάθε ξένης δραστηριότητας. Είπαμε το μεγάλο όχι και συνεχίζουμε τώρα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε και το κάνουμε, να λέμε  τα μεγάλα όχι όταν πρόκειται να θίγεται η εθνική αξιοπρέπεια  το φρόνημα και η ιστορία της Ελλάδας. Είμαστε  εδώ για να παλέψουμε όλοι μαζί, παίρνοντας μαθήματα διαχρονικά από το μεγάλο όχι που είπαν οι έλληνες στους εισβολείς του 1940. Με το μεγάλο όχι και την τεράστια προσπάθεια όλους του κόσμου θα μπορέσουμε να παλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε σε μια ακόμη δύσκολη στιγμή της ιστορίας μας και είμαι βέβαιος πως εμείς οι έλληνες θα είμαστε νικητές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου