Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

http://www.protothema.gr                                                       


Τρεις νέες δημοσκοπήσεις που έγιναν για τις εφημερίδες «Παραπολιτικά», «Εφημερίδα των Συντακτών» και «Έθνος της Κυριακής» δείχνουν τη σκληρή μάχη που δίνεται από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση ψήφου. Τα δύο κόμματα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι, παρά την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα και την φυλάκιση ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, το φασιστικό κόμμα βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση  στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικά, προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, τη ΔΗΜΑΡ να μένει εκτός Βουλής και τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.

Από την άλλη πλευρά, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου,  καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22% έναντι 21% της Ν.Δ., ενώ τρίτο κόμμα - παρά τις απώλειες 3,5 μονάδων - παραμένει η  Χρυσή Αυγή με 9,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 1,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (30,3% έναντι 28,9% αντίστοιχα) ενώ η Χρυσή Αυγή λαμβάνει το 7,6%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 7,1% και oι ΑΝ.ΕΛ το 6,4%. Το ποσοστό του ΚΚΕ φτάνει στο 5,9% και τέλος η ΔΗΜΑΡ στο 3,6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου