Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σε αίτηση πτώχευσης προχωρά η Φωκάς ΑΕ


Picture 0 for Σε αίτηση πτώχευσης προχωρά η Φωκάς
Σε αίτηση πτώχευσης προχωρά η Φωκάς, καθώς η έξωση από το ακίνητο της Τσιμισκή φαίνεται ότι ήταν η χαριστική βολή για την εταιρεία που για πολλά χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το λιανεμπόριο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της απόφασης για κατάθεση αιτήματος πτώχευσης προηγήθηκε η έξωση της Φωκάς και από νεοκλασσικό στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής, καθώς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το ακίνητο, προχώρησε στην εκτέλεση της έξωσης. Λουκέτο μπήκε και στο κατάστημα της Φωκάς στο Βόλο.
Όπως προκύπτει από τα πράγματα, από τη στιγμή που η Φωκάς έχασε την προθεσμία για την καταβολή της δόσης των 370 χιλ. ευρώ προς την ιδιοκτήτρια του ακινήτου της Τσιμισκή, Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών ενοικίων ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ,  ο χρόνος είχε αρχίσει να κυλά αντίστροφα για αυτήν. Η Ιερά Μονή προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ερχόμενη Κυριακή, μία εξέλιξη που δεν μπόρεσε να αποτρέψει η Φωκάς ούτε μέσω της δικαστικής οδού και των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και ως προς την παρεμπόδιση της διαδικασίας δημοπρασίας για το ακίνητο, που έχει εκκινήσει η Μονή και, ως προς την προσωρινή επανεγκατάσταση της Φωκάς στο κτήριο που μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στέγαζε το κεντρικό της πολυκατάστημα.
Έτσι, με τη μη επαναλειτουργία του κεντρικού πολυκαταστήματός της, η εταιρεία ουσιαστικά έχασε τις όποιες ελπίδες επιβίωσης είχε δημιουργήσει το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης στο πλαίσιο του άρθρου 99.
Η Φωκάς, που έκλεισε έναν σημαντικό και μακροχρόνιο κύκλο  στην αγορά της Θεσσαλονίκης, προστίθεται στη λίστα των επιχειρήσεων που μεσουράνησαν στη προμνημονιακή εποχή, αλλά δεν μπόρεσαν να αντέξουν τις ασφυκτικές πιέσεις της ύφεσης που μαστίζει την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου