Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πληρώνεται η ενιαία ενίσχυση, διαθέσιμα από Παρασκευή τα χρήματα

Agronews



Η πληρωμή της προκαταβολής του τσεκ για το 2013 αφορά 660.000 δικαιούχους και το ποσό είναι περίπου 1 δισ. ευρώ.Η πληρωμή της προκαταβολής του τσεκ για το 2013 αφορά 660.000 δικαιούχους και το ποσό είναι περίπου 1 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, «σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2013. Η πληρωμή αφορά σε 660.000 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής είναι περίπου 1 δισ. ευρώ. Το αρχείο με τα ονόματα των δικαιούχων έχει αποσταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς – Α.Τ.Ε. προκειμένου να αρχίσει αύριο η κατευθείαν πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε δικαιούχου με το αντίστοιχο ποσό, και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, στη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούν οι δικαιούχοι να έχουν πρόσβαση στα ποσά τους» αναφέρει η ανακοίνωση και εξηγεί ότι «ολοκληρώθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι, από τον Κοινοτικό Κανονισμό διασταυρωτικοί έλεγχοι και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου και του εποπτευόμενου φορέα, του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε η πληρωμή της προκαταβολής του περίπου 1 δισ. ευρώ να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας».

Βρείτε εδώ ολόκληρη την Επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την πληρωμή ττου τσεκ.doc

Στο μεταξύ ήδη, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής. Η πληρωμή των δικαιούχων με προβλήματα θα γίνει μετά τη διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που προβλέπεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Νωρίτερα, το Agronews έγραφε:
Διαθέσιμα μέσω των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) θα είναι από το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου τα χρήματα της προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης του 2013, σύμφωνα με πηγές του Agronews από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες και έχει γίνει ό,τι είναι απαραίτητο από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς για την εξασφάλιση του σχεδόν 1 δισ. ευρώ, που θα χρειαστεί για την πληρωμή της προκαταβολής. Εξάλλου, η εύρεση του ποσού σε μετρητά ήταν το πιο δύσκολο μέρος, αφού η Κομισιόν είχε δώσει το ΟΚ για πληρωμή από τις 16 Οκτωβρίου και οι υπηρεσίες του υπουργείου είχαν ετοιμάσει τις καταστάσεις από τις 20 Οκτωβρίου.

Δήλωση Τσαυτάρη
Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων και μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, σήμερα καταβάλλει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, σε 660.000 δικαιούχους και υποστηρίζει την πολύτιμη για τον τόπο μας αγροτική δραστηριότητα. Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου