Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Kινηματογραφική λέσχη Κατερίνης : «Ένα καλοκαίρι»

                                
Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Η Κινηματογραφική λέσχη Κατερίνης θα προβάλλει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου την ταινία "Ένα καλοκαίρι". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 & 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

 Η ταινία
Δύο 14χρονα αγόρια που ζουν στις όχθες του Μισισιπή ανακαλύπτουν το ιδανικό δώρο για την καλοκαιρινή τους περιπέτεια: μία βάρκα αγκιστρωμένη στα κλαδιά ενός δέντρου, απομεινάρι μιας μεγάλης πλημμύρας. Η εξερεύνηση τους όμως θα τους οδηγήσει και σ’ένα μυστηριώδη ερημίτη, τον Μαντ και μαζί του θα κάνουν μια συμφωνία: θα τον βοηθήσουν να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταζητούν για φόνο και να συναντήσει την γυναίκα της ζωής του.
Με την τρίτη του ταινία ο Τζεφ Νίκολς επιβεβαιώνει τις αισθητικές του προτιμήσεις και κατατάσσεται ανάμεσα στους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες της γενιάς του. Το «Mud-Ένα Καλοκαίρι» μας υπόσχεται ένα ταξίδι μύησης στην καρδιά του Μισισιπή, μια περιπέτεια στα μυστικά της ζωής και της ενηλικίωσης. Ένα φιλμ που ανασαίνει μέσα στην υγρασία και τους ρυθμούς του Αμερικάνικου νότου, όπου ο σκηνοθέτης με ταλέντο και ευαισθησία μας μιλά για την παλιά Αμερική, αυτή της εργατικής περηφάνιας, της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση αλλά και του μικροαστικού κομφορμισμού που επικρατεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.
Τα δύο αγόρια προσφέρουν μαγικές ερμηνείες, αλλά την παράσταση κλέβει στον μικρό αλλά καθοριστικό ρόλο του ο Μάθιου Μακόναχι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου